Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Kanaďanom sa nechcelo na ľad, Sekera s Chárom, Hossom i Tatarom

Reprezentanti javorového listu na tréningu v Soči, vľavo Sidney Crosby Foto: TASR/AP

Pred tréningom mali hokejisti významnú návštevu. Do šatne ich prišla pozdraviť zlatá medailistka, biatlonistka Anastasia Kuzminová a na oplátku dostala od nich dres s podpismi.

Soči 10. februára (TASR) - Ešte o 19.50 zívala obrovitánska ľadová plochy Arény Boľšoj priam clivou prázdnotou.

Aj organizátori na tribúnach zneisteli - je pondelok 10. februára a od 19.30 mali z útrob haly na svoj prvý tréning vykorčuľovať hokejisti Kanady. Paradoxne ale v plnom prúde prebiehala inde v komplexe atraktívneho olympijského dejiska tlačová konferencia vedenia tímu javorových listov.

V tom čase už v priľahlej tréningovej hale "zarezávali" slovenskí hokejisti a zdalo sa, že ich organizátori mohli radšej pustiť na plochu, kde sa bude hrať väčšina zápasov olympijského turnaja v Soči. Napokon sa ale práve po viac ako polhodine začali na ľad "trúsiť" hráči jedného z top-favoritov, akoby sa im po dlhom lete spoza oceánu nechcelo. To Slováci si radšej svoju jednotku o čosi skrátili.

"Ja som s tým nemal problém," povedal pre TASR Andrej Sekera. Pritom priletel v poslednej skupine okolo 15.30 miestneho času a štyri hodiny neskôr už bol na ľade: "Išiel som na ubytovňu, hodil som si sprchu, bol som najesť, dal som si také niečo ako olovrant a išiel som sem na zimák. Vôbec mi to tu neprekážalo, som rád, že som sa mohol trochu vypotiť a rozhýbať."

Sekera trénoval so Zdenom Chárom v bielom drese, to znamená, že s ním tréneri počítajú do prvej línie s Mariánom Hossom, Michalom Handzušom a Tomášom Tatarom.

Pred tréningom mali hokejisti významnú návštevu. Do šatne ich prišla pozdraviť zlatá medailistka, biatlonistka Anastasia Kuzminová a na oplátku dostala od nich dres s podpismi.

Formácie na prvom kompletnom tréningu: Sekera, Chára - Marián Hossa, Handzuš, Tatar Meszároš, Baranka - Radivojevič, Kopecký, Jurčo Jurčina, Marinčin - Bartovič, Surový, Miklík Vydarený, Starosta - Pánik, Marcinko, Marcel Hossa (Ölvecký, Záborský)