Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Ružička prekvapujúco ukončil kariéru, chce sa venovať podnikaniu

Štefan Ružička, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ružička patril svojho času medzi veľké hokejové talenty.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Štefan Ružička prekvapujúco ukončil vo veku 30 rokov profesionálnu hráčsku kariéru. Dvojnásobný účastník MS sa chce podľa slov jeho agenta venovať podnikaniu.

Ružička v minulej sezóne pomohol Třincu k postupu do finále play off českej extraligy, následne sa na krátky čas pripojil aj k slovenskej reprezentácii, hoci na MS v Ostrave napokon neštartoval. Informácia o uzavretí kariéry je prekvapujúca vzhľadom na to, že technicky dobre vybavený krídelník si stále udržiaval solídnu výkonnosť. Dôvodom jeho kroku nie sú zdravotné problémy. "Štefan se po zrelej úvahe rozhodol s hokejom skončiť, chce sa venovať podnikaniu," uviedol pre portál hokej.cz hráčov zástupca Pavel Maršoun.

Nitrianskemu odchovancovi vypršala po uplynulej sezóne zmluva v Třinci. Hoci mal niekoľko ponúk a záujem o predĺženie spolupráce naznačili aj "oceliari", Ružička sa nakoniec rozhodol zavesiť korčule na klinec. "Pre Štefana sme mali ponuky zo zahraničia, postupne sa objavili niektoré zaujímavé. Mohol taktiež pokračovať v Česku alebo na Slovensku, ale to veľmi nechcel," dodal Maršoun.

Ružička patril svojho času medzi veľké hokejové talenty. Účastník dvoch MS do 18 rokov a dvoch MS do 20 rokov sa dokázal ako 20-ročný prebiť do NHL, stabilnú pozíciu si však v zámorskej profilige nikdy nevybojoval. Počas troch sezón odohral za Philadelphiu Flyers celkovo 55 zápasov, v ktorých nazbieral 17 bodov (4+13). V lete 2008 zamieril do Ruska, necelých päť sezón pôsobil v Spartaku Moskva, potom hral za Salavat Julajev Ufa, Avangard Omsk, HC Lausanne, krátko aj za Slovan Bratislava a naposledy za Třinec.