Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Trenčín získal kvalitné posily, Mikuš nastúpi do konca septembra

Na snímke vľavo Peter Mikuš. Foto: Martin Baumann

Tréner Kobezda si od posíl sľubuje nových vodcov kolektívu.

Trenčín 8. septembra (TASR) - Hokejový tipsportligista Dukla Trenčín uzavrel tesne pred začiatkom nového ročníka kontrakty s dvoma skúsenými hráčmi. Ofenzívne rady na rok vystuží Radek Dlouhý a obranca Peter Mikuš sa dohodol s vedením klubu na pôsobení počas septembra.

Generálny manažér Dukly a zároveň tréner Ján Kobezda verí, že obaja hráči budú vodcami trenčianskeho kolektívu. V ňom je skĺbená bohatá skúsenosť s mladíckou dravosťou. "S Dlouhým sme sa dohodli na celú sezónu a s Mikušom zatiaľ na september. Radek s nami celé leto trénoval, je výborne pripravený a v prípravných zápasoch nás utvrdil v tom, že je veľký bojovník a má vynikajúci prehľad v hre. Peter Mikuš takisto v jedinom zápase v Olomouci ukázal na ľade skúsenosti a kvalitu. Obaja by mali byť vodcami kolektívu," uviedol.

Dlouhý začal s profesionálnym hokejom v Slavii Praha, neskôr hral aj z Kometu Brno, Karlove Vary či Olomouc a v zahraničí si vyskúšal druhú švajčiarsku súťaž NLB v drese Young Sprinters. V sezóne 2002/2003 sa stal českým šampiónom so Slaviou. Do roku 2011 si na prípravných turnajoch pred MS obliekal aj dres českej reprezentácie.

Peter Mikuš je odchovancom trenčianskeho hokeja. Pod hradom Matúša Čáka pôsobil až do roku 2009, keď prestúpil do Košíc, s ktorými sa stal majstrom Slovenska. Krátko pôsobil v KHL v drese Nižnekamsku, potom sa presťahoval do Mladej Boleslavi a v českej extralige strávil uplynulé štyri sezóny. Hral aj za České Budějovice či Hradec Králové.