Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Januárovými hviezdami v NHL sú Chudobin, Kessel a Pavelski

Anton Chudobin Foto: TASR/AP

Brankár Chudobin získal štatút prvej hviezdy, keď nastúpil vo všetkých 14 januárových zápasoch Caroliny Hurricanes.

New York 3. februára (TASR) - Brankár Caroliny Hurricanes Anton Chudobin, pravý krídelník Toronta Maple Leafs Phil Kessel a center San Jose Sharks Joe Pavelski sa stali hviezdami mesiaca január v zámorskej NHL. Informoval o tom oficiálny portál hokejovej profiligy.

Chudobin získal štatút prvej hviezdy, keď nastúpil vo všetkých 14 januárových zápasoch Hurricanes, pričom zaznamenal 10 výhier a štyri prehry. V spomínanom období mal priemer 2,19 inkasovaných gólov na zápas a 92,7% úspešnosť zákrokov. Rodák z Kazachstanu, ktorý reprezentuje Rusko, tak výraznou mierou pomohol Caroline k postupu na tretie miesto v Metropolitnej divízii.

Kessel v uplynulom mesiaci zaznamenal v pätnástich stretnutiach sedem gólov a trinásť asistencií, čím výrazne pomohol Torontu k postupu na tretie miesto v Atlantickej divízii. Kessel je s 30 gólmi a 31 asistenciami štvrtým najproduktívnejším hráčom základnej časti NHL. S 30 presnými zásahmi mu patrí medzi kanoniermi NHL druhé miesto za Rusom Alexandrom Ovečkinom z Washingtonu Capitals (39 gólov). Dvadsaťšesťročný rodák z amerického Madisonu nebude chýbať na olympijskom turnaji v Soči.

Treťou hviezdou mesiaca je Pavelski. Center "žralokov" sa vybláznil v posledných 15 zápasoch základnej časti, v ktorých si pripísal na konte 12 gólov a štyri asistencie. Sharks si tak aj vďaka nemu posilnili druhé miesto v Pacifickej divízii. Pavelski dokázal dať víťazný gól v troch dueloch po sebe, pričom 18. januára proti Tampa Bay (5:4) si zaknihoval dokonca prvý hetrik v NHL. Pavelski, ktorý bude rovnako reprezentovať USA na ZOH 2014 v Soči, zaznamenal v 56 zápasov tejto sezóny 29 gólov a 25 asistencií.