Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Hviezdami týždňa v NHL sa stali Laine, Marchand a Malkin

Na snímke ruský útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin. Foto: TASR/AP

Vydarený týždeň má za sebou Malkin, ktorý v štyroch vystúpeniach dal tri góly a pridal päť asistencií.

New York 12. marca (TASR) - Hviezdami týždňa v zámorskej NHL sa za uplynulé obdobie stali pravý krídelník Winnipegu Jets Patrik Laine, ľavý krídelník Bostonu Bruins Brad Marchand a center Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin.

Laine strelil päť gólov v troch zápasoch a pomohol Jets k dvom víťazstvám. V zápase s NY Rangers (3:0) strelil 19-ročný Fín všetky tri góly svojho tímu a stal sa tretím hráčom histórie NHL, ktorý zaznamenal štyri hetriky v tínedžerskom veku. Laine bodoval v jedenástich dueloch za sebou, na konte má v tejto sezóne už 40 presných zásahov a delí sa o prvé miesto v tabuľke kanonierov s Alexandrom Ovečkinom z Washingtonu.

Marchand si v troch zápasoch pripísal na konto 8 kanadských bodov (4+4). V zápase s Detroitom (6:5) sa blysol tretím hetrikom v kariére a štvrtýkrát zaznamenal päť bodov v jednom stretnutí. Navyše sa 11. gólom v predĺžení dostal na čelo historických tabuliek Bruins.

Vydarený týždeň má za sebou aj Malkin, ktorý v štyroch vystúpeniach dal tri góly a pridal päť asistencií. Penguins sa vďaka trom víťazstvám vrátili na čelo Metropolitnej divízie. Tridsaťjednročný ruský útočník je s 87 bodmi na druhom mieste v kanadskom bodovaní NHL. Aktuálne ťahá šesťzápasovú sériu s minimálne jedným kanadským bodom.