Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Hviezdami týždňa v NHL sú Giordano, Anderson a Tarasenko

NHL Foto: www.nhl.com

Giordano bol v hodnotenom týždni najproduktívnejším hráčom celej súťaže, Anderson je v štatistike úspešnosti zásahov na prvom mieste v NHL a Tarasenko pokračuje vo výbornej forme.

New York 10. novembra (TASR) - Hviezdami týždňa zámorskej NHL sa za uplynulé obdobie stali obranca Calgary Flames Mark Giordano, brankár Ottawy Senators Craig Anderson a útočník St. Louis Blues Vladimir Tarasenko.

Giordano bol v hodnotenom týždni najproduktívnejším hráčom celej súťaže s bilanciou 2+5 a pomohol "plameňom" k dvom víťazstvám v troch zápasoch. Tridsaťjedenročný obranca bodoval v šiestich zápasoch za sebou a v posledných štyroch dueloch získal viac ako bod. Giordano je najproduktívnejším obrancom NHL a najviac bodujúcim hráčom Calgary. Od sezóny 2005/2006 sa stal len piatym zadákom, ktorý v prvých 16 dueloch nazbieral aspoň 18 bodov.

Anderson vychytal dve víťazstvá v troch dueloch s priemerom 0,65 gólu na zápas a s 98,1 percentuálnou úspešnosťou zásahov. S Detroitom aj s Winnipegom inkasoval len po jednom góle a v zápase s Minnesotou zaznamenal svoj 28. shutout v kariére. Tridsaťtriročný brankár je v štatistike úspešnosti zásahov na prvom mieste v NHL (95,1 percenta) a s priemerom 1,72 inkasovaného gólu na zápas je štvrtý.

Tarasenko pokračoval vo výbornej forme z minulého týždňa, keď sa stal prvou hviezdou. V tomto hodnotenom období strelil tri góly a zaznamenal tri asistencie. Dvadsaťdvaročný ruský útočník pomohol Blues k trom víťazstvám v štyroch zápasoch. Najskôr mal proti NY Rangers bilanciu 1+1 a rozhodol v nájazdoch, potom dal jediný gól v zápase s New Jersey, v ďalšom zápase opäť s Devils pridal gól a asistenciu a na záver si pri prehre 1:2 s Nashvillom pripísal asistenciu.