Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Hokej

Slovan reaguje na zákaz prestupov: Nezmysel. Záväzky plníme riadne

Na snímke striedačka Slovana v hokejovej KHL Slovan Bratislava - Ak Bars Kazaň 30. októbra 2015 v Bratislave. Vľavo v pozadí tréner brankárov Tom Barrasso a v popredí brankár Barry Brust. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Okrem belasých sa opatrenie týka aj Vladivostoku, Novosibirsku a Záhrebu.

Moskva 6. novembra (TASR) - Vedenie medzinárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) zakázalo štyrom klubom vrátane Slovana Bratislava realizovanie prestupov v súťaži. Informoval o tom portál hokej.cz.

Okrem "belasých" sa opatrenie týka aj Vladivostoku, Novosibirsku a Záhrebu. Dôvodom je skutočnosť, že kluby nedodržujú splátkové kalendáre finančných úhrad dlhov voči hráčom, resp. trénerom za uplynulú sezóny. Kluby až do odvolania nemôžu angažovať nových hráčov.

Slovenský účastník KHL reagoval na tieto informácie oficiálnym stanoviskom publikovaným na klubovom webe:

"HC Slovan Bratislava nemá od vedenia KHL vôbec žiadne oficiálne oznámenie o tom, že by mal zákaz realizovať prestupy hráčov. HC Slovan Bratislava prehlasuje, že má so všetkými súčasnými i bývalými hráčmi, ktorých sa to týka - s výnimkou jedného jediného - uzatvorené splátkové kalendáre o úhrade záväzkov z predchádzajúcej sezóny, ktoré riadne a načas plní.

K dnešnému dňu nemá HC Slovan Bratislava v tomto smere žiadne podlžnosti, všetky splátky ako aj platy hráčov splatné k 1.11.2015 boli riadne uhradené. Pokiaľ ide o záväzky z predchádzajúcej sezóny, HC Slovan uhradil od leta tohto roku už vyše 50% všetkých záväzkov a v súlade so splátkovými kalendármi bude celý záväzok uhradený do konca prebiehajúcej sezóny."