Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Kopecký nespokojný so vstupom ´panterov´ do sezóny

Slovenský útočník v drese Panterov Tomáš Kopecký (vľavo) prechádza cez českého hráča Ondreja Paláta z Tampy v zápase zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lighting - Florida Panthers. Foto: TASR

Slovenský útočník Kopecký sa predstavil v súťažnom zápase prvýkrát od februárových ZOH v Soči, úvod sezóny však floridským Panterom nevyšiel podľa očakávaní.

Tampa 10. októbra (TASR) - Hokejisti Floridy nevstúpili do novej sezóny zámorskej NHL podľa predstáv a s debutom nebol spokojný ani slovenský útočník Tomáš Kopecký. "Panteri" prehrali v noci na piatok vo floridskom derby na ľade Tampy Bay Lightning tesne 2:3 po predĺžení.

Dvojnásobný držiteľ Stanleyho pohára Kopecký sa predstavil v súťažnom zápase prvýkrát od februárových ZOH v Soči, keď ho z hry vyradil otras mozgu. Veľa priestoru však nedostal, nastúpil až vo štvrtom útoku, na ľade strávil iba deväť a pol minúty a do štatistík si pripísal jeden hit.

Hráči Floridy sa najprv ujali vedenia a v 50. minúte dokázali vyrovnať na 2:2 a zaistili si predĺženie. Duel si však prehrali zbytočnou agresivitou a chybami. "Prehrali sme, pretože sme mali veľa vylúčených a súper to dokázal využiť gólmi. Až sedemkrát sme sedeli na trestnej lavici, zatiaľ čo domáci iba dvakrát. V hre 5 na 5 to bol vyrovnaný zápas," povedal Kopecký pre svoju oficiálnu stránku.

"Panteri" inkasovali v oslabeniach gól na 2:2 i ten rozhodujúci v druhej minúte predĺženia. "Vtedy sme dokonca urobili veľkú chybu, keď všetci traja hráči išli striedať a Tampa dala gól. Je to škoda, pretože to bol vyrovnaný súboj a na úvod sezóny mal aj dobré tempo," pokračoval slovenský reprezentant.

So spoluhráčmi si chce napraviť chuť už v noci na nedeľu v domácom stretnutí s New Jersey. "Musíme sa z tohto súboja poučiť, hlavne hrať disciplinovanejšie a dobre sa pripraviť na zápas," dodal.