Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Košice vyrovnali sériu, v Piešťanoch vyhrali 4:1

Ilustračné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Piaty duel sa hrá v pondelok na ľade HC Košice.

Piešťany 29. marca (TASR) - Hokejisti HC Košice vyrovnali v sobotu stav semifinálovej série play off Tipsport extraligy na 2:2. Vo štvrtom vzájomnom dueli zvíťazili v Piešťanoch 4:1. Na piaty duel sa obe mužstvá presunú opäť nad ľad "oceliarov" v pondelok so začiatkom o 17.00 h.

Aj druhý zápas v Piešťanoch začali lepšie hostia, Pašekovu delovku akrobaticky vyrazil Šúrek a Skalického dorážka letela tesne vedľa. Vedenia sa ale ujali domáci, keď Nemcovu strelu vyrazil v presilovke Staňa iba k Melichárkovi a ten už nemal problém s dorážkou – 1:0. O dve minúty neskôr nepochopiteľne urobil chybu Peško a Jenčík už vedel, ako s ponúknutou príležitosťou naložiť – 1:1. V 15. minúte našiel Bicek na modrej čiare Češíka, a ten vo svojom nájazde nezaváhal – 1:2.

V druhej časti sa snažili domáci vyrovnať, ale keď v presilovke o dvoch hráčov trafil Saliji z bezprostrednej blízkosti iba do Staňu a Melichárkovej strele v presilovke o jedného hráča chýbala razancia, prišiel trest. Po ľavej strane unikol Bartánus a hoci bol ešte tiesnený Brňákom, dokázal sa presadiť – 1:3. Už o 15 sekúnd udreli "oceliari" opäť, keď okamžite po vhadzovaní nastal pred Šúrekom závar, v ktorom sa najlepšie zorientoval Jokeľ – 1:4. Následne šance domácich, keď po Nemcovej strele z uhla zazvonila žrď a Brňák sám pred Staňom prestrelil, zníženie nepriniesli.

Domáci začali tretiu časť náporom a Košičania iba vyčkávali. V 44. minúte sa im to mohlo vyplatiť, keď sa medzi kruhmi ocitol nikým nebránený Saliji, ale prestrelil Staňovu svätyňu. Hostia pozorne bránili stredné pásmo a domáci mali problém sa dostať do útoku, a to aj pri presilovej hre. V oslabení dokonca unikol Bartánus a vypýtal si faul. Tým vzal Piešťanom akúkoľvek nádej na záverečný tlak.

Hlasy trénerov:
Milan Klement, tréner Piešťan: "Mali sme dobrý vstup do stretnutia. Zbytočnou chybou sme však pomohli Košiciam k vyrovnaniu a pri druhom góle sa nám nemôže stať, aby zostal hráč sám pred bránkou. Košice boli v hre oveľa aktívnejšie, k ničomu vážnemu nás nepustili, ak nerátame presilovku 5 proti 3, ktorú sme nevyužili. V závere nás k ničomu nepustili a vyhrať si zaslúžili."

Anton Tomko, tréner Košíc: "Dnes sme vstúpili do zápasu s lepším herným prejavom. Dostali sme síce gól v oslabení, ale chlapci to zvládli a ešte v prvej tretine sme skóre otočili. V druhej tretine sme dvomi rýchlymi gólmi naklonili výsledok na našu stranu a nevyužili sme ďalšie šance. V závere sme kontrolovali hru, zaslúžene vyhrali a vyrovnali stav série."

4. semifinále play off Tipsport extraligy:

ŠHK 37 Piešťany - HC Košice 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)

Góly: 7. Melichárek (Nemec, Brňák) - 9. Jenčík, 15. Češík (Bicek, Sojčík), 35. Bartánus (Štrbák), 35. Jokeľ (Klouček). Rozhodovali: D. Konc, Müllner - Sčensný, Šefčík, vylúčenia: 4:7 na 2 min, navyše Deyl 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2152 divákov

/stav série: 2:2/

zostavy

ŠHK 37 Piešťany: Šúrek - Drgoň, Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Hruška, Cuník - Saliji, Peško, Lušňák - Melichárek, Mišura, Nemec - Románek, Hamrák, Haring - Stupka, Holovič, Chylo

HC Košice: Staňa - Deyl, Štrbák, Cebák, Šeda, Klouček, Macejko, Kolba - Bartánus, Bartoš, Jenčík - Svatoš, Chovan, Jokeľ - Bicek, Češík, Spilar - Skalický, Hrnka, Pašek - Hinďoš