Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Hokej

Košice vyhrali nad Trenčínom

Na snímke útočník Košíc Jiří Bicek v zápase 21. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - MHK 32 Liptovský Mikuláš v Košiciach 18. novembra 2016. Foto: TASR/Milan Kapusta

Hostia sa v závere dostali aj k hre so šiestimi hráčmi, ale vyrovnať už nedokázali.

Košice 22. novembra (TASR) - Do zostavy Košíc sa vrátil kapitán Nagy, domácim však stále chýbal Spilar. Viac absencií však hlásili Trenčania, ktorých pre chorobu neviedol tréner Josef Turek, ale Ján Kobezda. Ten nemohol počítať s Bulíkom, Ölveckým, Drgoňom, Gašparovičom či Dlouhým. Práve hostia boli blízko k otvoreniu skóre, ale najväčšiu šancu Dukly v presilovke v 4. minúte nevyužil Marcel Hossa. V 9. minúte sa brankár hostí Kutej nechal prekvapiť nenápadným pokusom Hrušku spomedzi kruhov a domáci viedli 1:0. V 16. minúte hrali hostia 75 sekundovú presilovku o dvoch hráčov, ale gól z nej nevyťažili. Blízko k vyrovnaniu bol obranca Holenda, ktorý vypálil prudko, ale Habal zasiahol rýchlou lapačkou.

Trenčania sa vyrovnania dočkali už po 30. sekundách druhej časti. Pozičnú chybu v defenzíve Košíc potrestal Hossa, keď osamotený zužitkoval prihrávku Holendu a v presilovke vyrovnal - 1:1. Zraneniami sužovaných hostí nepotešila 23. minúta, po ktorej musel z hry odstúpiť útočník Dominik Novák. V polovici tretej časti bola k videniu hra štyroch proti štyrom, počas ktorej sa v krátkom úniku ocitol Hossa, ale Habala neprekonal. O sedem minút hrali Košičania presilovku, v ktorej mohli po sérii nepremenených šancí ísť do vedenia hostia. Zmätky v obrane domácich však nevyužil Sýkora.

Úvod tretej tretiny priniesol obojstranné vyčkávanie na chybu súpera, ale postupne prevzali iniciatívu domáci hráči. V polovici záverečnej časti si vytvorili tlak, ktorý vyústil do gólu Bartoša - 2:1. Domácich to povzbudilo do ďalšej aktivity a brankár Dukly Kutej musel byť neustále v strehu. Hostia sa v závere dostali aj k hre so šiestimi hráčmi, ale vyrovnať už nedokázali.

HC Košice - HK Dukla Trenčín 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Góly: 9. Hruška (Klíma), 52. Bartoš (Klíma, Šmach) - 21. Hossa (Holenda, Švec). Rozhodovali: Orolin, Husár - Korba, Holienka, vylúčení 5:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3334 divákov.

Zostavy:

HC Košice: Habal - Deyl, Vašíček, Dudáš, Šedivý, Matejka, Šmach, Pavúk - Miklík, Boltun, Nagy - Bicek, Suja, Bartoš - Hričina, Milý, Varga - Klíma, Hruška, Šoltés

HK Dukla Trenčín: Kutej - Jáchym, Bohunický, Holenda, Kozák, Hatala, Obšut - T. Sýkora, Sojčík, Hudec - J. Ručkay, Švec, Hossa - Síkela, Šimun, D. Novák - Tužinský, Smolka


Rostislav Čada, tréner HC Košice: "Naším najväčším nedostatkom bol pohyb a ten sme nahrádzali bojovnosťu. Negatívnom prvej tretiny boli štyri vylúčenia a strata tempa. Dôležité bolo, že mužstvo ukázalo túžbu po víťazstve. V závere zápasu nám veľmi pomohli zákroky brankára Habala."

Ján Kobezda, tréner HK Dukla Trenčín: "Som veľmi spokojný s výkonom, ktorý sme dnes predviedli. Škoda, že sme nezískali žiadne body, mali sme na to. Mohli sme vyrovnať aj počas power play, žiaľ, nepodarilo sa nám to. S predvedeným výkonom, bojovnosťou a nasadením som veľmi spokojný. Je to znak toho, že mužstvo sa uberá správnym smerom. Chlapci dnes vydržali veľmi veľa fyzicky i psychicky. Verím, že takto budeme pokračovať aj naďalej."