Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Micka si za zákrok na Petra Mikuša nezahrá štyri zápasy

Peter Mikuš ešte v drese HC Košice. Archívne foto. Foto: TASR/František Iván

Micka tvrdí, že nešlo z jeho strany o úmysel. Každopádne, za svoj zákrok dostal trest v hre a čakalo ho disciplinárne konanie.

Praha 12. októbra (TASR) - Hokejista pražskej Slavie Tomáš Micka, ktorý v piatkovom zápase českej extraligy s Hradcom Králové tvrdo zostrelil slovenského obrancu Petra Mikuša, dostal za svoj zákrok zákaz činnosti na štyri súťažné stretnutia. V nedeľu o tom informoval portál hokej.cz.

Útočník domácich v 15. minúte prvej tretiny nešetrne zrazil Mikuša, ktorý po strete veľmi krvácal a hráči aj fanúšikovia zažili desivé chvíle. V prvom momente sa zdalo, že išlo o bežný stret, ale keď sa Mikuš z ľade nedvíhal, ukázalo sa, že ide o vážnejšiu situáciu. Z jeho hlavy sa valila krv a jeho spoluhráči v panike kričali na domácu striedačku, aby rýchlo pribehol na pomoc doktor. Napokon museli prísť aj zdravotníci a 29-ročný hokejista opustil ľad na nosidlách. Mikuš strávil noc v nemocnici, okrem dvoch tržných rán na hlave utrpel aj otras mozgu a zlomeninu nosu. V sobotu ho prepustili domov, žiadne vážnejšie následky by z nepríjemného momentu mať nemal.

Micka tvrdí, že nešlo z jeho strany o úmysel. Každopádne, za svoj zákrok dostal trest v hre a čakalo ho disciplinárne konanie. K automatickému jednozápasovému dištancu mu disciplinárka napokon pridala ešte stopku na ďalšie tri ligové duely. Do hry sa tak bude môcť vrátiť až 23. októbra na ľade Liberca.