Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Hokej

Najväčšia posila nemeckej ligy: Prichádza Kanaďan Dany Heatley

Heatley sa tešil v tíme Kanady z olympijského zlata vo Vancouveri a získal aj dva tituly majstra sveta Foto: TASR/AP

Nemecký hokejový klub Norimberg Ice Tigers ulovil exkluzívnu posilu.

Norimberg 17. septembra (TASR) - Nemecký hokejový klub Norimberg Ice Tigers ulovil exkluzívnu posilu. Dres účastníka DEL si v tejto sezóne oblečie kanadský útočník Dany Heatley, ktorý má za sebou trinásť sezón v zámorskej NHL.

"Dany Heatley je jednou z najväčších posíl v histórii DEL. Sme veľmi vďační a šťastní, že sa rozhodol hrať za Norimberg," uviedol športový riaditeľ Ice Tigers Martin Jiránek pre nemecké médiá. "Neprišiel sem pre peniaze, ale preto, že chcel za Norimberg hrať. Je to výhra nielen pre nás, je to výhra pre celú našu ligu."

Heatley je rodákom z nemeckého Freiburgu, kde jeho kanadský otec hrával profesionálne hokej a žil tam s celou rodinou. Tridsaťštyriročný krídelník tak vlastní aj nemecký pas a nebude sa v Norimbergu počítať do kontingentu cudzincov. Heatley má na konte spolu 946 duelov v NHL za Atlantu, Ottawu, San Jose, Minnesotu a Anaheim, nazbieral 388 gólov a 466 asistencií.

V uplynulej sezóne pôsobil v Anaheime, ten ho ale poslal počas sezóny na farmu a v lete posunul jeho práva pre zámorskú profiligu na Floridu. V roku 2010 sa Heatley tešil v tíme Kanady z olympijského zlata vo Vancouveri, získal aj dva tituly majstra sveta (2003 a 2004).