Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Hokej

NHL: Český brankár Mazanec predĺžil zmluvu s Predators

Na archvnej fotografii sú brankár Nashville Predators Čech Marek Mazanec a hokejista Winnipegu Jets Evander Kane v zápase zámorskej hokejovej NHL Winnipeg Jets - Nashville Predators vo Winnipegu 8. novembra 2013. Foto: TASR AP

M. Mazanec pôsobil v uplynulých sezónach väčšinou na farme, ale od novej sezóny by sa mohol stať brankárskou dvojkou "predátorov".

Nashville 14. júna (TASR) - Český hokejový brankár Marek Mazanec predĺžil spoluprácu s klubom NHL Nashville Predators, keď s ním podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu v hodnote 575 mil. dolárov. Informoval o tom denník The Tennessean.

Českoro 25-ročný Mazanec pôsobil v uplynulých sezónach väčšinou na farme, ale od novej sezóny by sa mohol stať brankárskou dvojkou "predátorov", keďže doterajší náhradník Carter Hutton sa 1. júla stane neobmedzeným voľným hráčom a klub pravdepodobne opustí. Jasnou jednotkou tímu je Fín Pekka Rinne. Mazanec má za sebou zatiaľ 23 štartov v profilige. V uplynulej sezóne odchytal za tím Milwaukee Admirals v nižšej zámorskej súťaži AHL 39 stretnutí, v ktorých zaznamenal úspešnosť zásahov 91,2 percenta a priemer 2,45 inkasovaného gólu na zápas.