Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

NHL: Colorado a Ottawa odohrajú v novembri dva zápasy v Štokholme

Na archívnej snímke Slovák Marek Svatoš (vpredu) z Colorada Avalanche v súboji o puk s obrancom Zbyněkom Michálekom z Phoenixu Coyotes. Foto: TASR/AP

Vo Švédsku sa v rámci novembrového dvojzápasu predstavia viacerí reprezentanti.

Štokholm 24. marca (TASR) - Hokejisti Colorada Avalanche a Ottawy Senators si na jeseň zmerajú sily v Štokholme. Dva zápasy, ktoré sa uskutočnia 10. a 11. novembra v aréne Ericsson Globe (hala Globen), budú súčasťou série profiligových podujatí na európskej pôde pod názvom SAP NHL Global Series.

Stretnutia budú riadnymi zápasmi základnej časti NHL, vstupenky sa na ne budú dať zakúpiť od stredy 29. marca. Sezóna 2017/2018 bude už šiestou, počas ktorej sa profiligové hviezdy predstavia v súťažných súbojoch v Európe, od premiéry v roku 2011 zavítala NHL do Berlína, Helsínk či Štokholmu. Celkovo odohrali kluby NHL na starom kontinente už 22 súťažných zápasov, z toho osem na švédskych ľadoch. "V súčasnosti korčuľuje v NHL viac švédskych hokejistov než kedykoľvek predtým. Sme preto radi, že sa môžu viacerí z nich predstaviť v rodnej krajine. Návrat ligy na medzinárodnú scénu bude ďalším highlightom v rámci osláv stého výročia založenia súťaže," uviedol komisár NHL Gary Bettman v oficiálnej tlačovej správe.

V Štokholme sa v rámci novembrového dvojzápasu predstavia viacerí švédski reprezentanti. V tejto sezóne obliekajú dres Colorada Gabriel Landeskog, Carl Söderberg či Anton Lindholm, oporou Ottawy je Erik Karlsson, ktorý má v tíme krajanov Frederika Claessona a Viktora Stalberga.