Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

NHL: Dallas vykúpi Niemiho zo zmluvy, predĺžil spoluprácu s Lindellom

Na archívnej snímke gólman Dallas Stars Antti Niemi. Foto: TASR

Ak si brankára Niemiho z listiny nechránených hráčov žiadny iný klub NHL nestiahne, vyplatia 33-ročného Fína zo zmluvy.

Dallas 27. júna (TASR) - Vedenie Dallasu Stars zaradilo hokejového brankára Anttiho Niemiho na listinu nechránených hráčov. Ak si ho z nej žiadny iný klub NHL nestiahne, vyplatia 33-ročného Fína zo zmluvy.

Niemi prišiel do Dallasu v roku 2015 a vytvoril tak s Karim Lehtonenom fínsky brankársky tandem. Svojimi výkonmi však predstaviteľov Stars sklamal, v minulej sezóne odchytal 37 stretnutí, v ktorých mal úspešnosť zásahov 89,2 percenta a priemer 3,3 gólu na zápas. Niemi zarábal v Dallase ročne 4,5 milióna amerických dolárov, klubu sa bude po vyplatení započítavať v nasledujúcich dvoch sezónach do rozpočtu za neho čiastka 1,5 milióna USD. Dallas už angažoval na post brankárskej jednotky Bena Bishopa, ktorému bude kryť chrbát Lehtonen.

Stars zároveň oznámili predĺženie spolupráce s obrancom Esom Lindellom. Dvadsaťtriročný Fín podpísal ako potenciálne obmedzený voľný hráč novú dvojročnú zmluvu v celkovej hodnote 4,4 milióna dolárov. Lindell v uplynulom ročníku NHL nazbieral ako nováčik 18 bodov (6+12) v 73 dueloch. Informoval o tom portál NBCSports.com.