Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Zdravotný stav legendárneho Howea sa po mŕtvici opäť zhoršil

Gordie Howe Foto: TASR/AP

Gordie Howe patrí k najväčším postavám histórie NHL. V zámorskej profilige odohral počas 26 sezón dokopy 1767 zápasov, v ktorých strelil 801 gólov a pridal 1049 asistencií.

Toronto 17. novembra (TASR) - Zdravotný stav bývalého legendárneho kanadského hokejistu Gordieho Howea sa po mŕtvici výrazne zhoršil.

Informovala o tom na svojom webovom portáli televízna stanica TSN.

Osemdesiatšesťročný Howe mal mŕtvicu 26. októbra počas návštevy svojej dcéry v texaskom Lubbocku. Ešte 4. novembra jeho rodina informovala, že sa jeho stav sa zlepšil. V pondelok však jeho syn Mark priznal, že bývalý vynikajúci útočník nie je na tom zdravotne vôbec dobre.

"Jeho stav sa za uplynulých desať dní zhoršil. Robíme všetko pre to, aby sme mu pomohli. Je to veľký boj. Modlíme sa dúfame, že mu bude lepšie," povedal Mark Howe. Rodina sa snaží Gordiemu Howeovi pomôcť, ale jeho chronické bolesti chrbta, pokročilé štádium demencie a vysoký krvný tlak situáciu iba zhoršujú.

Howe patrí k najväčším postavám histórie NHL. V zámorskej profilige odohral počas 26 sezón dokopy 1767 zápasov, v ktorých strelil 801 gólov a pridal 1049 asistencií. Jeho 1850 bodov dokázali prekonať iba Wayne Gretzky a Mark Messier, s 801 gólmi je po Gretzkom druhým najlepším strelcom v dejinách súťaže. Kariéru v NHL ukončil ako 52-ročný, no ešte vo veku 69 rokov nastúpil v sezóne 1997/98 na jedno striedanie v drese tímu IHL Detroit Vipers.