Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Tampa poslala Pánika na farmu, uvoľní miesto Stamkosovi

Richard Pánik Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pánik, ktorý figuruje v nominácii slovenskej reprezentácie na februárové ZOH v Soči, odohral v tejto sezóne za Lightning 39 zápasov.

Syracuse 25. januára (TASR) - Vedenie klubu NHL Tampa Bay Lightning poslalo slovenského hokejistu Richarda Pánika do svojho rezervného tímu v AHL Syracuse Crunch. Na oficiálnej webstránke "bleskov" o tom informoval viceprezident a generálny manažér klubu Steve Yzerman.

Pánik, ktorý figuruje v nominácii slovenskej reprezentácie na februárové ZOH v Soči, odohral v tejto sezóne za Lightning 39 zápasov s bilanciou dva góly a deväť asistencií, pripísal si aj osem mínusiek a 15 trestných minút. V posledných deviatich vystúpeniach v NHL však nebodoval. Dvadsaťdvaročný krídelník sa v ostatných 15 zápasoch floridského klubu sedemkrát nezmestil do zostavy a výkony spoluhráčov sledoval iba z tribúny. Naposledy bodoval 19. decembra 2013, keď skóroval do siete Nashvillu.

Tampa potrebovala uvoľniť miesto v prvom tíme, keďže kanonier Steven Stamkos je blízko návratu do zostavy po zlomenine nohy. "Pánikovo preradenie na farmu je najmä dôsledkom toho, že sa nám začínajú uzdravovať viacerí hráči. Bude pre neho lepšie, keď sa dostane do zápasového rytmu v AHL. V drese Crunch strávi množstvo minút na ľade a bude nastupovať v kľúčových situáciách," uviedol pre syracuse.com asistent generálneho manažéra Tampy Julien BriseBois.

Martinský odchovanec by mal stihnúť sobotňajší duel Syracuse proti Hershey. Vo farmárskej AHL odohral v dresoch Crunch a Norfolku Admirals dokopy už 115 stretnutí, v ktorých nazbieral 41 gólov a rovnaký počet asistencií.