Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Za hráčov týždňa v NHL boli vyhlásení Gaudreau, Smith a Kessel

Johnny Gaudreau (vpravo). Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný Gaudreau nazbieral v štyroch dueloch 8 bodov za dva góly a šesť asistencií. Jeho výkony výraznou mierou prispeli k tomu, že Flames natiahli svoju víťaznú sériu už na sedem zápasov.

New York 8. januára (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stali krídelník Calgary Flames Johnny Gaudreau, jeho klubový spoluhráč a brankár Mike Smith a kanonier Pittsburghu Penguins Phil Kessel.

Dvadsaťštyriročný Gaudreau nazbieral v štyroch dueloch osem bodov za dva góly a šesť asistencií. Jeho výkony výraznou mierou prispeli k tomu, že Flames natiahli svoju víťaznú sériu už na sedem zápasov. V prebiehajúcej sezóne nazbieral v 45 zápasoch 54 bodov (15+39) a patrí mu druhá priečka v tabuľke produktivity.

Na troch zo štyroch víťazstvách Calgary sa podieľal aj tridsaťpäťročný Smith, pričom zastavil 104 zo 108 striel, ktoré na neho smerovali. Za uplynulý týždeň tak mal priemer 1,32 gólu na zápas a 96,3% úspešnosť zákrokov. Celkovo odchytal v sezóne 38 stretnutí s priemerom 2,46 gólov na zápas, 92,4% úspešnosťou a zaznamenal dva shutouty.

Kessel nastúpil na dva duely a získal v nich päť bodov (2+3). V oboch proti Detroitu Red Wings i New York Rangers pritom strelil víťazné góly. Tridsaťročný krídelník nazbieral v 46 dueloch 52 bodov (20+32) a v tabuľke produktivity NHL je ôsmy. Zároveň ako tretí Američan v histórii zaznamenal aspoň 20 gólov v každej z desiatich sezón za sebou.