Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Hokej

NHL: Jets si poistili služby brankára Hutchinsona

Na snímke vpravo Josef Boumedienne (Slovan) strieľa na bránu brankára Astany Teemu Lassilu (uprostred) a vpravo bráni Andrew Hutchinson (Astana). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa klubového webu má kontrakt celkovú hodnotu 2,3 milióna amerických dolárov. Dvadsaťšesťročný Kanaďan by sa mohol stať 1. júla obmedzeným voľným hráčom.

Winnipeg 21. júna (TASR) - Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Winnipeg Jets sa dohodlo s brankárom Michaelom Hutchinsonom na novej dvojročnej zmluve. Podľa klubového webu má kontrakt celkovú hodnotu 2,3 milióna amerických dolárov.

Dvadsaťšesťročný Kanaďan by sa mohol stať 1. júla obmedzeným voľným hráčom. Predošlý kontrakt mu zaručoval ročný príjem 575.000 dolárov, v nasledujúcich dvoch sezónach zarobí v priemere 1,15 mil. USD. Hutchinson odchytal v uplynulom ročníku v drese Jets 30 stretnutí s úspešnosťou zásahov 90,7 percenta a priemerom 2,84 inkasovaného gólu na zápas. V budúcom ročníku by mal o miesto medzi žŕdkami bojovať s Čechom Ondřejom Pavelcom a Connorom Hellebuyckom.