Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Sekera pomohol asistenciou k výhre Caroliny nad Calgary

Andrej Sekera Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera prispel v noci na utorok v zámorskej NHL jednou asistenciou k víťazstvu Caroliny nad Calgary 4:1.

Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera prispel v noci na utorok v zámorskej NHL jednou asistenciou k víťazstvu Caroliny nad Calgary 4:1. Hurricanes tak po zlom štarte do sezóny nabrali nový dych, v uplynulých šiestich zápasoch vyťažili 11 z možných 12 bodov.

Carolina prehrávala s "plameňmi" od 14. minúty po góle Davida Jonesa, no ešte do prestávky stihla vyrovnať po dravom prieniku Zacha Boychuka. Sekera si pri jeho zásahu zapísal šiestu asistenciu v ročníku. Domáci napokon duel otočili, keď tri body (1+2) dosiahol Sekerov "parťák" z defenzívy Justin Faulk a dva body (1+1) zaznamenal uzdravený útočník Jeff Skinner. Jeho gól mal poradové číslo 100 v profilige. V dejinách organizácie iba Sylvain Turgeon, Ron Francis a Geoff Sanderson dosiahli túto métu v mladšom veku ako Skinner, no 22-ročný krídelník je historicky najmladším stovkárom od presťahovania klubu z Hartfordu v roku 1997. "Je to pekný míľnik. Alex Siomin odviedol kusisko roboty, keď ma našiel voľného a Jay McClement v pravom momente výborne zaclonil gólmanovi. Som pripravený ďalej zveľadiť svoju gólovú zbierku," vyslovil sa pre zámorské médiá Skinner.

Oporou "hurikánov" bol brankár Cam Ward, ktorý zlikvidoval 22 striel súpera a slávil piate víťazstvo v rade. "Hurricanes si zaslúžia uznanie. Boli dnes lepším tímom, od prvého až po posledného hráča," zložil súperovi poklonu tréner Flames Bob Hartley. Sekera sa počas 21 a pol minútového pobytu na ľade prezentoval aj tromi streleckými pokusmi a nazbieral dve plusky.

Asistencia Sekeru na gól Boychucka


Boston je úspešný aj bez svojho kapitána Zdena Cháru, v noci zdolal na domácom ľade New Jersey 4:2 a natiahol víťaznú šnúru už na päť stretnutí. Ozdobou zápasu bol gól nováčika Setha Griffitha. Krídelník "medveďov" sa na konci druhej tretiny za stavu 2:2 predral cez dvojicu protihráčov a zadovkou pomedzi nohy prekonal brankára "diablov" Coryho Schneidera. "Vedel som, že ak sa mi podarí poslať puk cez nohy na bránku, niečo dobré sa môže prihodiť," tešil sa z efektného zásahu Griffith, ktorý dostáva v úvode sezóny od trénera Claudea Juliena množstvo pristoru na ľade. Jeho gól sa napokon ukázal byť víťazným, výhru Bruins poistil ešte Reilly Smith.

Bodovo sa v domácom tíme najviac darilo centrovi Patriceovi Bergeronovi, ktorý ku gólu pridal aj dve asistencie. Český veterán Jaromír Jágr sa posunul v historickej tabuľke kanonierov NHL už na šieste miesto. Gól na 2:2 bol už jeho 708. v kariére a vyrovnal sa ním legendárnemu Mikeovi Gartnerovi.

Sumáre NHL:

BOSTON - NEW JERSEY 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Góly: 1. Söderberg (Smith, Bergeron), 18. Bergeron, 39. Griffith, 40. Smith (Bergeron) - 2. Zajac (Cammalleri, Greene), 33. Jágr (Zajac, Cammalleri). Brankári: Rask - Schneider, strely na bránku: 23:28, 17.565 divákov.


CAROLINA - CALGARY 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Góly: 18. Boychuk (Faulk, SEKERA), 25. Faulk (Nash), 33. Skinner (Siomin, Faulk), 50. Gleason (Skinner) - 14. Jones (Glencross, Giordano). Brankári: Ward - Hiller, strely na bránku: 31:23, 9906 divákov.


Slovák v akcii:
Andrej Sekera (Carolina) 21:34 0 1 1 +2 3 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/