Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

NHL: Švajčiarsky útočník Haas podpísal ročný kontrakt s Edmontonom

Na archívnej snímke Gaëtan Haas (vpravo). Foto: TASR

Dvadsaťsedemročný útočník pôsobil doteraz v najvyššej švajčiarskej súťaži, v rokoch 2018 a 2019 sa dostal do All Star tímu ligy.

Edmonton 3. júla (TASR) - Vedenie klubu NHL Edmonton Oilers podpísalo ročný vstupný kontrakt so švajčiarskym hokejistom Gaetanom Haasom. Informoval o tom portál tsn.ca.

Dvadsaťsedemročný útočník pôsobil doteraz v najvyššej švajčiarskej súťaži, v rokoch 2018 a 2019 sa dostal do All Star tímu ligy. V minulej sezóne nazbieral v drese Bernu 38 bodov (15+23) v 50 zápasoch. Haas reprezentoval svoju krajinu na ZOH 2018 v Pjongčangu a štyroch svetových šampionátoch, predstavil sa aj na tohtoročných MS na Slovensku. "Olejári" sa pred novou profiligovou sezónou snažia posilniť svoj útok, tesne po otvorení trhu s voľnými hráčmi si upísali aj slovenského krídelníka Tomáša Jurča.

Panarinovi vybrali fanúšikovia desiatku, v Rangers ju nosil aj Gáborík


Ruský hokejista Artemij Panarin bude v New Yorku Rangers nosiť na drese číslo 10. K výberu mu pomohli fanúšikovia, ktorí o čísle hlasovali prostredníctvom ankety na jeho Twitteri.

V Chicagu Blackhawks nosil Panarin vo svojich prvých dvoch sezónach v profilige na drese číslo 72, v Columbuse mal 9. V Rangers je však deviatka vyradená na počesť legiend Andyho Bathgatea a Adama Gravesa. Panarin vytvoril na Twitteri anketu s oznamom, že bude nosiť buď 27, alebo 10. Fanúšikovia napokon rozhodli pre číslo 10 v pomere 52 ku 48 percentám. V rokoch 2009-2013 nosil v NY Rangers rovnaké číslo na drese aj slovenský útočník Marián Gáborík.

Po prvý raz si ruský krídelník obliekol nový dres pred stretnutím s trénerom "jazdcov" Davidom Quinnom. Príchod Panarina do New Yorku spôsobil v meste ošiaľ. Na svojom Twitteri ho oficiálne privítala aj ikona klubu brankár Henrik Lundqvist. Na veľkoplošnej obrazovke priamo pred Madison Square Garden bol zobrazený Panarin už v drese nového klubu a pri ňom svietil nápis: "Je to rozdielový hráč a je náš."

Dvadsaťsedemročný krídelník podpísal s "jazdcami" sedemročnú zmluvu v celkovej hodnote 81,494 milióna dolárov krátko pod otvorení trhu s voľnými hráčmi. V priemere zarobí 11,642 mil. USD za sezónu, čím sa zaradí k najlepšie plateným hráčom súťaže. "Moje srdce mi hovorilo, že Rangers je klub, v ktorom chcem byť. Myslím si, že som doma," uviedol Panarin pre zámorské médiá.