Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Novým tréner Vancouveru Canucks sa stal Travis Green

Hokejisti Vancouveru Canucks, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Green uplynulé 4 roky viedol farmársky tím Vancouveru v AHL. Ešte pred Utica Comets trénoval Portland Winterhawks, ktorý v sezóne 2012/13 priviedol k titulu vo Western Hockey League.

Vancouver 26. apríla (TASR) - Hokejový klub zámorskej NHL Vancouver Canucks má nového hlavného trénera, podľa kanadskej TSN sa ním v stredu stal Travis Green. Samotný klub jeho angažovanie potvrdil v tlačovej správe ešte krátko pred naplánovanou tlačovou konferenciou v Rogers Arena, na ktorej ho uviedli oficiálne do funkcie. V nej vymenil Willieho Desjardinsa, ktorý Canucks viedol tri sezóny.

Green uplynulé štyri roky viedol farmársky tím Vancouveru v AHL. Ešte pred Utica Comets trénoval Portland Winterhawks, ktorý v sezóne 2012/13 priviedol k titulu vo Western Hockey League, resp. k účasti vo finále Memorial Cupu.

Štyridsaťšesťročný Green dostal Comets do finále Calder Cupu v roku 2015. V klubovej histórii Canucks bude 19. hlavným koučom. Ako hráč pôsobil v NHL 14 sezón, celkovo v 970 zápasoch nastrieľal 193 gólov a pridal 262 asistencií. Hral na poste centra a obliekal dresy New Yorku Islanders, Anaheimu Ducks, Phoenixu Coyotes, Toronta Maple Leafs a Bostonu Bruins.