Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Hokej

NHL: Legendárny Patrick Roy abdikoval na post trénera Colorada

Brankár Colorada Avalanche Patrick Roy počas stretnutia legiend. Foto: TASR/AP

Jeden z najlepších brankárov histórie profiligy nečakane odstúpil nielen z postu hlavného trénera, ale aj z pozície viceprezidenta pre hokejové operácie.

enver 11. augusta (TASR) - Legendárny Patrick Roy už nie je trénerom klubu NHL Colorado Avalanche. Jeden z najlepších brankárov histórie profiligy nečakane odstúpil nielen z postu hlavného trénera, ale aj z pozície viceprezidenta pre hokejové operácie. Generálny manažér "lavín" Joe Sakic v krátkom vyhlásení poznamenal, že vedenie klubu už hľadá nového trénera.

Patrick Roy viedol Avalanche v uplynulých troch sezónach a zmluva mu platila aj pre tú nasledujúcu. "Počas uplynulých troch rokov som si plnil úlohy hlavného trénera a viceprezidenta pre hokejové operácie s energiou, vášňou a odhodlaním. Počas tohto leta som dlho premýšľal, ako by som mohol tento tím zlepšiť a posunúť ho na vyššiu úroveň. Aby sa mi to podarilo, museli by byť moje vízie rovnaké s víziami celej organizácie. Človek v mojej pozícii musí mať slovo vo veciach, ktoré majú vplyv na tím. Takto to však nefungovalo. Dnes vás informujem o mojom rozhodnutí opustiť Colorado Avalanche. Som z toho smutný, ale rozmýšľal som o tom v uplynulých týždňoch a som s tým zmierený. Chcem sa poďakovať všetkým hráčom, ktorých som trénoval a fanúšikom za ich podporu. Navždy budem lojálny Coloradu, v ktorom som odohral 478 zápasov, odtrénoval 253 zápasov a vyhral dva Stanley Cupy," uviedol 50-ročný Roy v oficiálnom vyhlásení.

Krok bývalého úspešného brankára prekvapil vedenie klubu, za ktoré sa na oficiálnej webovej stránke vyjadril generálny manažér Joe Sakic. "Dnes ma Patrick informoval o svojom rozhodnutí. Vážime si všetko, čo spravil pre našu organizáciu a želáme mu veľa šťastia v budúcnosti. Okamžite začíname hľadať nového hlavného trénera," uviedol Sakic.