Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Hokej

NHL: Veterán Kelly sa po piatich rokoch vracia do Ottawy

Chris Kelly Foto: TASR/AP

Kellyho si v roku 1999 vybrali "senátori" vo vstupnom drafte z 94. miesta. Premiéru v kanadskom klube zažil v sezóne 2003/2004 a jeho dres obliekal až do februára 2011, keď zamieril do Bostonu.

Ottawa 8. júla (TASR) - Skúsený hokejový útočník Chris Kelly sa po vyše piatich rokoch vracia do Ottawy. Tridsaťpäťročný center sa s vedením Senators dohodol na ročnej zmluve v hodnote 900-tisíc amerických dolárov, informoval oficiálny portál zámorskej NHL.

Kellyho si v roku 1999 vybrali "senátori" vo vstupnom drafte z celkového 94. miesta. Premiéru v kanadskom klube zažil v sezóne 2003/2004 a jeho dres obliekal až do februára 2011, keď zamieril do Bostonu. S Bruins následne získal slávny Stanleyho pohár.

V Bostone pôsobil až do tohto roka, uplynulú sezónu mu predčasne ukončilo zranenie nohy, ktoré utrpel vlani v novembri. Stihol tak odohrať za "medveďov" iba 11 zápasov, v ktorých dal dva góly. Podľa vlastných slov je už však zdravotne fit. "V júli som dostal od lekárov zelenú a v stredu som bol opäť na ľade, aby som si zatrénoval. Všetko je v poriadku," povedal hokejový veterán pre zámorské médiá.