Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Hokej

Novák sa Štrbákovi ospravedlnil, v klube príde o plat

Na snímke zľava brankár Košíc Rastislav Staňa, obranca Juraj Cebák z Košíc a útočník Lukáš Novák z Nitry vo štvrtom zápase finále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra - HC Košice 14. apríla 2014 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Predstavenstvo HK Nitra a rozhodlo sa Novákovi uložiť finančnú sankciu.

Nitra 15. apríla (TASR) - Slovenský hokejový klub HK Nitra udelil finančnú pokutu jeho hráčovi Lukášovi Novákovi za faul na kapitána Košíc Martina Štrbáka v pondelňajšom štvrtom finále play off Tipsport extraligy 2013/2014. Informovala oficiálna stránka Nitry, ktorá vyrovnala stav finálovej série s Košičanmi na 2:2.

Kapitána "oceliarov" v 26. minúte zápasu Novák fauloval lakťom do hlavy. Štrbáka museli z ľadu odniesť na nosidlách a keďže mu tiekla krv z ušnice, košický doktor Tomáš Ševčík okamžite nariadil prevoz do nitrianskej nemocnice. Tam mu lekári diagnostikovali dvojnásobnú fraktúru lebečnej kosti.

"Ráno zasadlo predstavenstvo HK Nitra a rozhodlo sa L. Novákovi uložiť sankciu, finančnú pokutu vo výške mesačného platu. Hráč svojím nezodpovedným a zbytočným faulom nielen výrazne oslabil naše mužstvo, ale poškodil aj dobré meno nášho klubu," citoval web Nitry Jána Plandoru, riaditeľa HK.

Rozhodcovia udelili Novákovi trest v hre a vo finálovej sérii si možno už nezahrá.

Jeden z najproduktívnejších hráčov Nitry v play off ešte v pondelok večer navštívil Štrbáka v nemocnici a ospravedlnil sa mu. "Prišiel som za Martinom do nemocnice. Samozrejme, že som sa mu hneď ospravedlnil. Ja som do súboja nešiel s úmyslom ho zraniť. Poskočil som a z otočky som ho lakťom zasiahol asi do brady. Mňa to veľmi mrzí. Sám som bol prekvapený, ako to Maťo prijal. Opakujem, že ma to veľmi mrzí, lebo Martina si vážim aj ako hráča, aj ako chlapa. Žiaľ, už to nevrátim späť," uviedol v rozhovore pre hokejportal.net Novák.

Finálová séria sa presúva do Košíc, zápas číslo 5 je na programe vo štvrtok, šiesty duel pod Zoborom následne v sobotu 19. apríla.