Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Hokej

Nitrania vyhrali nad Košičanmi rozdielom jediného gólu

Richard Jenčík z Košíc (vľavo) a Edmund Piačka z Nitry v 3. kole hokejovej Tipsport Ligy medzi HK Nitra a HC Košice 15. septembra 2015 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nitrania po dvoch prehrách na ľade súperov privítali pod Zoborom úradujúceho majstra z Košíc.

Nitra/Banská Bystrica 15. septembra (TASR) - Hokejisti HK Nitra dosiahli prvé víťazstvo v novej sezóne Tipsport Ligy, keď v utorkovom zápase 3. kola zdolali HC Košice 3:2.

HK Nitra - HC Košice 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Zostavy:
HK Nitra:
Valent - Ordzovenský, P. König, Mezei, Podhradský, Milam, Milo, M. Novák - Pupák, Stümpel, L. Novák - Kutálek, Stloukal, Slovák - Bajtek, Štefanka, Macík, - Buček, Bene, Piačka - S. Saliji
HC Košice:
Riečický - Macejko, Cebák, Philipp, Šedivý, Štrbák, Pavúk, Hričina, Chovan - Sojčík, Češík, Lelkeš - Bartánus, Suja, Bicek - Lapšanský, Bartoš, Hrnka - Jenčík, Botun, Šoltés

Góly: 2. Ordzovenský, 23. König, 48. Kutálek - 30. Lelkeš, 39. Bartánus
Rozhodovali: Jonák, Novák - Šefčík, Výleta
vylúčení: 4:5, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, 2460 divákov


Nitrania po dvoch prehrách na ľade súperov privítali pod Zoborom úradujúceho majstra z Košíc a už po 85 sekundách vedli, keď obranca Ordzovenský presnou strelou otvoril skóre - 1:0.

Aj druhý gól padol z hokejky obrancu a znovu nitrianskeho, v 23. min König hneď po vyhratom buly prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Košičanom sa v polovici stretnutia podarilo znížiť, keď po vyhratom buly ex-Nitran Lelkeš na dvakrát prekonal domáceho brankára. V závere druhej časti stretnutia hostia dokonca vyrovnali, z protiútoku skúsil strelu z diaľky Bartánus, a tá prekĺzla pod nohami Valenta do bránky - 2:2.

V 48. minúte zápasu sa domáci dostali opäť do vedenia, po rýchlej akcii poslal Stloukal ideálny puk ex-Košičanovi Kutálekovi a ten do odkrytej bránky skóroval. V závere mala Nitra výhodu štvorminútovej presilovej hry, no nevyužila ju, a tak vyhrala rozdielom jediného gólu 3:2.

Hlasy trénerov:
Antonín Savjaňa, asistent trénera Nitry:
"Potrebovali sme body ako soľ, v druhej tretine nás síce Košice zatlačili, ale potom naša bojovnosť dominovala a dokázali sme zvíťaziť."

Peter Oremus, tréner Košíc: "Boli tam dobré momenty v zápase, ale o výsledku rozhodli naše chyby. V najbližšom zápase sa musíme posnažiť získať nejaké body vo Zvolene."




Banská Bystrica porazila Piešťany 2:1



HC'05 iClinic Banská Bystrica - ŠHK 37 Piešťany 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Góly: 24. a 34. Majdan - 45. Holovič
Rozhodovali: J. Konc - Kacej, Synek, vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 1973 divákov


Výsledok vôbec neodzrkadľuje dianie na ľade, pretože domáci mali veľkú prevahu počas celého zápasu. Hostia sa však úspešne bránili a ex-Bystričan Košarišťan v bránke Piešťan sa prekonával. V druhej tretine domáci dokázali streliť dva góly, keď sa dvakrát presadil Majdan, ale ďalšie množstvo šancí nepremenili.

Keď v 45. min hostia znížili na rozdiel jediného presného zásahu, stretnutie nabralo spád. Domáci sa začali obávať o výsledok, ale napokon sa ubránili v záverečnej minúte aj pri power-play súpera šiestich proti štyrom. Bystrica triumfovala 2:1 a po troch kolách vedie súťaž s plným bodovým ziskom 9 bodov.

Hlasy trénerov:
Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Po zaspatej prvej tretine nám nevyšiel začiatok duelu. V druhej tretine sme sa prebrali, ale súperovi sme mali odskočiť na vyšší ako dvojgólový rozdiel. V tretej časti hry sa Piešťany dostali do hry kontaktným gólom, ale cenné tri body sme si napokon udržali."

Leo Gudas, tréner Piešťan: "Podľa mňa to bol vyrovnaný zápas, ale Bystričania mali veľa šancí, ktoré nevyužili. Brankár Košarišťan zachytal veľmi dobre a dlho nás držal v hre o výsledok. Škoda, že sme po takomto priebehu nezískali čo i jeden bod."



Žilina podľahla hokejistom z Martina


MHC Martin - MsHK DOXXbet Žilina 2:1 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Góly:
60. Surovka, 64. Jáchym - 40. Bulík
Rozhodovali: Baluška - M. Orolin, J. Tvrdoň, vylúčení: 2:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1600 divákov

Žilinčania mali v úvode zápasu ideálnu príležitosť na skórovanie. Hrali 107 sekúnd presilovku 5:3, ale brankár Dzubina ich svojimi zákrokmi nepustil do vedenia. Obe mužstvá dobre korčuľovali a aj keď sa hralo obojstranne útočne, súperi vychádzali zo zabezpečených obrán, ktorým kraľovali obaja brankári. Vo 4. minúte mal gól na hokejke Tabaček, ale nastrelil iba Tomeka. Žilinský gólman sa vyzmamenal aj v 17. minúte, keď zlikvidoval Špirkove manévre pred svojou bránkou. Po prestávke sa ocitol sám pred Dzubinom Rehák, no v dobrej pozícii minul. V 27. minúte neusmernil Dírer Jokeľovu prihrávku za Tomekov chrbát. V polovici zápasu po peknej kombinácii martinského prvého útoku strieľal Surovka a následne T. Varga minul odkrytú časť bránky. Ku koncu druhej tretiny tempo opadlo a na ľade prevládal boj o každý puk. Keď sa už zdalo, že v tejto časti hry gól nepadne, šokoval Bulík domácich hokejistov, keď sekundu pred druhým klaksónom poslal Žilinu do vedenia - 0:1.

V tretej tretine sa domáci snažili o vyrovnanie. V 49. minúte najskôr Špriko nezdvihol puk ponad Tomekov betón a z protiútoku Konečný nastrelil iba Dzubinove rameno. Tlak Martina silnel, najskôr v 52. minúte Tabaček v presilovke neprestrelil Tomeka a o dve minúty Kokavec bekendom trafil iba bočnú sieť. Domácim sa podarilo vyrovnať, keď pri power play sa 55 sekúnd pred sirénou presadil Surovka a poslal zápas do predĺženia. V ňom o víťazstve Martina rozhodol Jáchym.

Hlasy trénerov:
Ivan Dornič, tréner Martina:
"Diváci videli dobrý, dramatický a vyrovnaný zápas, ktorý sa odohral pred dobrou kulisou. Nás na nohy postavilo oslabenie o dvoch hráčov v úvode zápasu. Ak by dal súper gól, zápas sa mohol uberať iným smerom. Škoda gólu v závere druhej tretiny, nemôže sa nám predsa stať, že inkasujeme sekundu pred sirénou. Som rád, že chlapci zdvihli hlavy, zápas poslali do predĺženia a v ňom sme dokázali otočiť výsledok."

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Chcem sa predovšetkým poďakovať našim divákom, ktorí nám urobili takmer domácu kulisu. Čo sa týka hodnotenia zápasu, som ešte plný emócií a nahnevaný, lebo tento zápas sme mali vyhrať. Za stavu 1:0 sme mali dať druhý gól, ale to chcelo od hráčov viacej kreativity. Martin nebol lepší, ale šťastnejší a my sme prišli o dva body."