Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Pastrňák dostal ocenenie prvej hviezdy týždňa v NHL

Dávid Pastrňák. Foto: TASR/AP

Druhou hviezdou sa stal obranca Washingtonu John Carlson za sedem asistencií a celkovom osem bodov v štyroch dueloch.

New York 21. októbra (TASR) - Českého hokejistu Davida Pastrňáka z Bostonu vyhlásili za prvú hviezdu uplynulého týždňa NHL. V sledovanom období nazbieral deväť bodov vrátane siedmich gólov a v poradí strelcov figuruje na čele celej súťaže s deviatimi presnými zásahmi spoločne s Jamesom Nealom z Edmontonu.

Český útočník dosiahol pri víťazstve nad Anaheimom 4:2 piaty hetrik v kariére a do klubovej histórie Bruins zapísal 25. štvorgólové predstavenie v podaní jedného hráča. Minimálne dva body si pripísal vo všetkých troch stretnutiach.

Druhou hviezdou sa stal obranca Washingtonu John Carlson za sedem asistencií a celkovom osem bodov v štyroch dueloch. Capitals mali aj vďaka nemu bilanciu 3-1-0. Za tretiu hviezdu vybrali brankára Cartera Huttona, ktorý dopomohol Buffalu Sabres k dvom víťazstvám, pri ktorých chytil všetkých 72 striel súperov. Na shutout proti Dallasu (4:0) nadviazal trinástym čistým kontom v kariére. V súboji s Los Angeles (3:0) stanovil klubový rekord v rámci základnej časti, keď zneškodnil 47 pokusov bez inkasovania. Informoval o tom oficiálny web NHL.