Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Slovenský hokejista Tybor utrpel po údere do hlavy otras mozgu

vľavo Radoslav Tybor (Slovensko) Foto: TASR/Martin Baumann

Tybor sa otáčal s pukom pri bočnom mantineli v útočnej tretine pred druhou prestávkou, no v ďalšom pohybe mu vystavil stopku útočník Vítkovíc Svačina, ktorý ho trafil lakťom priamo do tváre.

Pardubice 2. februára (TASR) - Slovenský hokejista Radoslav Tybor utrpel v nedeľňajšom zápase 45. kola českej extraligy medzi jeho Pardubicami a Vítkovicami (4:2) slabší otras mozgu. Pred koncom druhej tretine mu priamy úder do tváre uštedril útočník "oceliarov" Vladimír Svačina, ktorého zákrok napočudovanie zostal nepotrestaný.

Slovenský reprezentant sa otáčal s pukom pri bočnom mantineli v útočnej tretine pred druhou prestávkou, no v ďalšom pohybe mu vystavil stopku útočník Vítkovíc Svačina, ktorý trafil lakťom Tybora priamo do tváre. Dvadsaťštyriročný útočník zostal bezvládne ležať na ľade, po niekoľkých minútach sa však postavil a s ťažkosťami odišiel na striedačku.

Podľa vyjadrenia pardubického klubu na oficiálnom konte na Twitteri utrpel Radoslav Tybor slabý otras mozgu. "Bolí ma trochu hlava, inak som v poriadku," uviedol Tybor. Napriek protestom zo strany domácich hráčov a fanúšikov sa ani jeden z dvojice hlavných rozhodcov nerozhodol Svačinu za jeho zákrok vylúčiť. Podobným zásahom do tváre obrancu Komety Brno Jána Hanzlíka sa nedávno prezentoval aj slovenský útočník Martin Bartek, ktorý dostal trest v hre a trojzápasový dištanc.

Pardubice zdolali Vítkovice vedené slovenským trénerom Petrom Oremusom 4:2, čím si polepšili v tabuľkovom boji o play off. Pod triumf domácich sa podpísal gólom aj útočník Radovan Somík či brankár Július Hudáčk, ktorý si pripísal 22 úspešných zásahov.