Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Hokej

Skalici podalo pomocnú ruku mesto, Martinčič: Sme na dobrej ceste

Gólová radosť hokejistov Skalice, archívne foto Foto: TASR/František Iván

Skaličania obsadili v uplynulej sezóne deviatu priečku a ročník sa pre nich skončil už vo februári.

Skalica 8. júla (TASR) - V nastavajúcej extraligovej sezóne by napokon nemal chýbať ani jej tradičný účastník HK 36 Skalica. Hoci pred dvomi mesiacmi boli predstavitelia klubu skeptickí v otázke jeho ďalšieho účinkovania v najvyššej domácej súťaži, vďaka podpore mesta sa situácia zmenila k lepšiemu.

Skaličania si v uplynulej sezóne zachránili extraligovú príslušnosť. Obsadili deviatu priečku a ročník sa pre nich skončil už vo februári. Odvtedy sa však na Záhorí borili s existenčnými problémami, ktoré výrazne zamotali s ďalšou budúcnosťou. Tá v súčasnosti naberá svetlé kontúry. "Všetko je na dobrej ceste. Čakáme na zasadnutie mestského zastupiteľstva, ktoré prebehne v najbližších dňoch. Malo by definitívne potvrdiť podporu a spoluprácu s hokejovým klubom. Ak sa toto podarí, situácia v Skalici bude stopercentná," ozrejmil pre TASR generálny manažér klubu Tibor Martinčič.

So súvisiacimi finančnými problémami čaká vedenie HK 36 náročné obdobie spojené s výberom trénera a budovaním kádra. Zatiaľ však nemá k dispozícii konkrétne mená ani presné termíny. "Rozhodnutie bude mať v réžii tréner. Ešte ho nemáme, ale už prebiehajú debaty s potenciálnymi kandidátmi. Rozhodnutie padne rovnako v priebehu budúceho týždňa," dodal Martinčič.