Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Slovenská reprezentácia bude na blížiacich sa MS aj bez týchto mien

Na snímke Zdeno Chára. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Marián Hossa a Richard Pánik svoju účasť odmietli už počas uplynulého víkendu.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia nemôže na blížiacich sa MS v Kolíne nad Rýnom a Paríži (6.-21. mája) počítať ani so službami obrancu Zdena Cháru a útočníka Tomáša Jurča.

"Skoré vypadnutie Bostonu Bruins, Chicaga Blackhawks a Toronta Maple Leafs dávalo nádej reprezentačnému trénerovi Zdenovi Cígerovi na posilnenie ofenzívy aj defenzívy v jeho výbere. Marián Hossa a Richard Pánik svoju účasť odmietli už počas uplynulého víkendu. Zdeno Chára a Tomáš Jurčo povedali svoje 'nie' v pondelok," informuje oficiálny web SZĽH.

"Zdeno začal túto sezónu o čosi skôr na Svetovom pohári a sezóna v NHL bola pre neho opäť náročná. Preto sa rozhodol neposilniť našu reprezentáciu sa blížiacich sa majstrovstvách sveta,” oznámil po osobnom telefonáte s obrancom Bostonu generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Róbert Švehla.

Tomáš Jurčo odohral v tomto ročníku o čosi menej zápasov, keďže veľa príležitostí v Detroite a neskôr v Chicagu nedostal. Napriek tomu ani on nepricestuje na svetový šampionát. "Tomáš absolvoval v Chicagu výstupné sezónne testy. Tím mu následne neodporúčal štartovať na majstrovstvách sveta," prezradil Švehla, ktorý v pondelok večer telefonoval aj s obrancom Toronta Martinom Marinčinom. Jeho účasť je stále otázna, má totiž zdravotné ťažkosti. "Martin má po zranení chrbtice, ktoré si privodil počas sezóny, pretrvávajúce ťažkosti. V utorok má absolvovať vyšetrenie, potom si zavoláme," dodal Švehla.