Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Hokejová reprezentácia SR 17 cestuje na turnaj do Ruska

Ilustračné foto Foto: TASR

Od štvrtka 14. decembra do soboty 16. decembra absolvuje Turnaj štyroch krajín v ruskom meste Velikij Novgorod.

Bratislava 13. (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov absolvuje od štvrtka 14. decembra do soboty 16. decembra Turnaj štyroch krajín v ruskom meste Velikij Novgorod. Slováci sa v Rusku stretnú postupne s výbermi USA (14. decembra o 13.00 SEČ), Ruska (15. decembra 16.30 SEČ) a Švajčiarska (16. decembra 13.00 SEČ).

Realizačný tím vedený trénerom Jánom Lipianskym nominoval na túto kvalitnú previerku 22-členný káder. "Čakajú nás dvaja mimoriadne ťažkí súperi zo svetovej špičky, za čo sme veľmi radi. Očakávania máme také, že chalani budú pokračovať v prístupe, nasadení a ochote zlepšovať sa v každom jednom zápase. V tomto smere mám veľmi veľké očakávania, no čo to v zápasoch prinesie a ako sa zápasy budú vyvíjať, zistíme až priamo na mieste. Ja len verím, že sa zo zápasu na zápas budeme zlepšovať a na konci pôjdeme domov všetci spokojní," povedal Lipiansky pre oficiálny web slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Nominácia SR 17 na Turnaj štyroch krajín vo Velikom Novgorode:

Brankári: Dominik Antala (HC Slovan Bratislava), Dávid Borák (MHKM Skalica)

Obrancovia: Michal Beňo (HC Slovan Bratislava), Michal Ganz (HC '05 Banská Bystrica), Andrej Golian (HKM Zvolen), Viktor Hatina (Culver Military Academy), Matúš Hlaváč (HC Olomouc), Damian Hudík (MŠK Púchov), Dávid Mudrák (HKM Zvolen)

Útočníci: Dalibor Ďuriš (HKM Zvolen), Martin Gergel (MMHK Nitra), Simon Jellúš (Lulea Hockey), Dominik Jendek (HC Slovan Bratislava), Adam Jevoš (HK ŠKP Poprad), Adam Kormúth (New Jersey Colonials), Alex František Kupka (Malmö Redhawks), Peter Lobodowski (Piráti Chomutov), Matej Pisarovič (HC '05 Banská Bystrica), Dominik Sojka (HC '05 Banská Bystrica), Andrej Škultéty (HC Slovan Bratislava), Adrián Valigura (HK ŠKP Poprad), Martin Volko (Nyköpings HF)