Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Slovenská osemnástka prehrala v generálke na MS s Fínskom 0:4

Tréner Ernest Bokroš Foto: TASR/Milan Kapusta

Tohtoročný svetový šampionát hráčov do 18 rokov sa uskutoční 17. - 27. apríla na juhovýchode Fínska v mestách Lappeenranta a Imatra.

Imatra 15. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov prehrali v pondelok večer v generálke na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie vo fínskej Imatre s domácimi rovesníkmi 0:4.

"Odohrali sme kvalitný a veľmi užitočný duel, ktorý spĺňal nároky medzinárodného hokeja. Keďže nie všetci z nominovaných odohrali oba duely z Českom, potrebovali sme si overiť momentálnu predšampionátovú pripravenosť. Korčuliarsky sme konfrontáciu s výbornými fínskymi hokejistami zvládli, bolo však vidno, že nám trošku chýba zápasová prax. Domáci nás ničím neprekvapili, obrany na oboch stranách fungovali veľmi dobre a nebyť toho, že sme niekoľkými individuálnymi chybami ponúkli hostiteľom gólovú koncovku, mohol byť výsledok tesný. Dali sme príležitosť obom brankárom - dve tretiny Matejovi Tomekovi a jednu Adamovi Húskovi," povedal pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja hlavný tréner SR "18" Anton Bartánus.

Tohtoročný svetový šampionát hráčov do 18 rokov sa uskutoční 17. - 27. apríla na juhovýchode Fínska v mestách Lappeenranta a Imatra. V druhom z nich sú od nedele aj mladí hokejoví reprezentanti Slovenska. Bartánusovi zverenci začnú boje na MS vo štvrtok 17. apríla stretnutím proti Rusku, ich ďalšími súpermi v B-skupine budú v piatok mladíci z Nemecka, v nedeľu Kanaďania a v pondelok 21. apríla rovesníci zo Švédska. Stretnutia B-skupiny sa budú hrať v Imatra Spa Areene s kapacitou pre 1200 divákov.

Kapitánom slovenského výberu na MS "18" bude obranca HC Košice Erik Černák, ktorý reprezentoval SR aj na posledných MS hráčov do 20 rokov. Tréneri ešte neurčili, kto z dvojice Tomek - Húska pôjde do bránky v prvom zápase proti Rusku. Zloženie obrany a útoku pri šampionátovej premiére by malo byť rovnaké ako v pondelkovom prípravnom dueli. "Oproti zápasu s Fínskom musia chlapci ešte pridať v disciplinovanosti a dôslednosti v obrannom pásme a v ofenzíve vyvinúť väčšie úsilie, aby dostali súpera pod tlak a nútili ho k chybám. Generálka nám prišla naozaj vhod, budeme sa s kolegami usilovať o to, aby naši zverenci nenastúpili príliš premotivovaní, čo by mohlo viesť k zbytočným vylúčeniam," dodal tréner Bartanus.

Prípravný zápas pred MS "18":

Fínsko "18" - Slovensko "18" 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Zostava SR "18": Tomek (41. Húska) - Maier, Černák, Moravčík, Jaroš, Meliško, Romančík, Koch, Grman - Paločko, Sukeľ, Milý - Ferleťák, Haľama, Hrušík - R. Bondra, Valent, Pospíšil - Petráš, Klenko, J. Tatár

Nominácia SR na MS hráčov do 18 rokov (17.-27. apríla 2014)

brankári - Matej Tomek (HOBA Bratislava), Adam Húska (HKM Zvolen), Christián Pavlas (Slovan Bratislava)

obrancovia - Patrik Maier (Slovan Bratislava), Erik Černák (HC Košice), Matej Moravčík (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Christián Jaroš (Lulea HF/Švéd.), Jakub Meliško (Chomutov/ČR), Ladislav Romančík (HK 36 Skalica), Patrik Koch (Red Bull Salzburg/MHL), Mario Grman (HC Topoľčany)

útočníci - Matej Paločko (HK Poprad), Matúš Sukeľ (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Juraj Milý (P.H.K. Prešov), Kristián Ferleťák (HC'05 Banská Bystrica), Marco Haľama (Slovan Bratislava), Lukáš Hrušík (MSHK Žilina), Radovan Bondra (HC Košice), Peter Valent (HC'05 Banská Bystrica), Kristián Pospíšil (Red Bull Salzburg/MHL), Šimon Petráš (HK 36 Skalica), Jozef Klenko (HK Nitra), Jakub Tatár (HKM Zvolen).

realizačný tím - Ernest Bokroš (vedúci výpravy), Roman Ulehla (manažér tímu), Anton Bartánus (tréner), Ivan Feneš (asistent trénera), František Kučera (tréner brankárov), MUDr. Jozef Breznický (lekár), Peter Ondrejka, Jozef Guzlej (maséri), Miroslav Karafiát (fyzioterapeut)