Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Švajčiari získali prvé body na turnaji, Nemecko zdolali 3:2

Švajčiarsky útočník Victor Stancescu (vpravo) strieľa na bránku, vľavo nemecký brankár Rob Zepp v zápase Švajčiarsko - Nemecko na MS 2014 v ľadovom hokeji Foto: TASR/AP

Švajčiari odohrajú najbližší zápas v piatok o 19.45 SELČ proti Fínsku, Nemci sa v sobotu o 15.45 stretnú s Bieloruskom.

Minsk 13. mája (TASR) - Hokejisti Švajčiarska si vo svojom štvrtom vystúpení na MS v bieloruskom Minsku pripísali prvé víťazstvo, keď zdolali Nemecko 3:2. V tabuľke B-skupiny majú tri body, ich súper päť.

Od úvodu sa hral rýchly hokej a skóre otvorili Švajčiari v 13. minúte. V presilovej hre strieľal Brunner a brankárovi Zeppovi prepadol puk za bránkovú čiaru. Vedenie Švajčiarov však trvalo iba rovných 100 sekúnd. Po Hördlerovej strele dorazil puk za dezorientovaného Berru Oppenheimer - 1:1. Šance na oboch stranách nechýbali ani v druhej tretine a opäť to boli Švajčiari, kto sa dostal do vedenia. V 33. minúte zakončil rýchly protiútok presnou strelou Hollenstein a na jeho zásah nadviazal o päť minút neskôr Romy - 3:1.

Nemci však boli v úvodných dvoch tretinách strelecky aktívnejší a ešte do druhej prestávky dokázali znížiť. Prihrávka Hospelta spoza bránky prešla až k Oppenheimerovi, ktorý svojím druhým gólom v zápase upravil na 3:2. V 45. minúte nevyužil sľubnú príležitosť na vyrovnanie Nöbels, na opačnej strane neboli o dve minúty neskôr úspešní Ambühl ani Rufenacht. Nemci sa v záverečných minútach snažili o vyrovnanie, šance mali Schütz, Oppenheimer aj Barta, ale Berra odolával. Nemci v závere skúsili aj hru so šiestimi hráčmi, vyrovnávajúci gól však už nedosiahli.


Švajčiari odohrajú najbližší zápas v piatok o 19.45 SELČ proti Fínsku, Nemci sa v sobotu o 15.45 stretnú s Bieloruskom.

B-skupina:

Švajčiarsko - Nemecko 3:2 (1:1, 2:0, 0:0)

Góly: 13. Brunner (Josi, Weber), 33. Hollenstein (Josi, Cunti), 37. Romy (Brunner) – 14. Oppenheimer (Hospelt, Hördler), 39. Oppenheimer (Hospelt). Rozhodcovia: Patafie (USA), Raantala (Fín.) – Kilian (Nór.), Semjonov (Est.), vylúčení na 2 min: 3:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.
11.628 divákov.

Švajčiarsko: Berra – Schlumpf, Josi, Kukan, Blum, Weber, Seger, Grossmann, Ramholt – Moser, Romy, Brunner – Hollenstein, Schäppi, Cunti – Ambühl, Suri, Fiala – Rufenacht, Froidevaux, Stancescu.

Nemecko: Zepp – Braun, Ankert, Kohl, Hördler, Akdag, Krüger, Müller, Reul – Schütz, Barta, Mauer – Weis, Hospelt, Oppenheimer – Seidenberg, Kink, Pietta – Plachta, Dreiseitl, Rieder – Nöbels.