Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Tomáš Marcinko posilnil Pardubice

Tomáš Marcinko Foto: TASR/Michal Svítok

Účastník februárových ZOH v Soči i májových MS v Minsku sa k pernikárom pripojil už v stredu a o deň neskôr strany doladili všetky detaily kontraktu.

Pardubice 31. júla (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Marcinko sa stal novou posilou českého extraligistu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Účastník februárových ZOH v Soči i májových MS v Minsku sa k "pernikárom" pripojil už v stredu a o deň neskôr strany doladili všetky detaily kontraktu. Informovala o tom webstránka pardubického klubu.

Dvadsaťšesťročný center, ktorý v uplynulom ročníku získal s Košicami titul v slovenskej extralige, si tak prvýkrát vyskúša najvyššiu českú hokejovú súťaž. "Sme radi, že sa nám podarilo Tomáša získať. Obdržali sme na neho výborné referencie. Má za sebou úspešnú sezónu, o ktorej svedčí fakt, že reprezentoval Slovensko na olympiáde v Soči i majstrovstvách sveta v Bielorusku," uviedol pre hcpce.cz športový manažér klubu Dušan Salfický.

V Pardubiciach si cenia Marcinka najmä pre jeho fyzické parametre a sľubujú si od neho, že zvýši dôraz v útoku. "Mal by pomôcť našej hre smerom dopredu, vďaka svojim parametrom je silný v osobných súbojoch. Verím, že naša spolupráca bude obojstranne úspešná," doplnil Salfický, bývalý brankár.

Košického odchovanca draftoval v roku 2006 klub NHL New York Islanders, v rokoch 2008 - 2012 pôsobil na farme "ostrovanov" v Bridgeporte, do slávnej profiligy sa mu ale nepodarilo prebojovať. Urastený útočník sa pred dvomi rokmi vrátil na starý kontinent, okrem Košíc obliekal aj dres švédskeho MoDo v SHL. V minulom ročníku zaznamenal v 44 zápasoch základnej časti slovenskej extraligy 28 bodov (10+18), v play off pridal osem štartov s bilanciou 2+1.

"Zatiaľ mám samé pozitívne pocity. Po konci minulej sezóny sme s agentom riešili rôzne možnosti a čakali na ponuky. Prišla z Pardubíc a som rád, že sme sa dohodli. Verím, že naplním všetky očakávania manažmentu klubu a trénerov A-tímu. Chcem byť pre klub užitočný," povedal Marcinko pre internetovú stránku Pardubíc.