Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Hokej

Traktor Čeľabinsk angažoval do KHL Čecha Birnera

védsky hokejista Daniel Zaar (vľavo) a Čech Michal Birner v prípravnom zápase pred MS v rámci Euro Hockey Challenge 17. apríla 2015 vo švédskom meste Umea. FOTO TASR/AP Foto: TASR/AP

Michal Birner sa v Čeľabinsku stretne aj so svojou hokejovou dvojičkou Michalom Řepíkom, ktorý do klubu prestúpil krátko po nedávnych MS v Rusku.

Čeľabinsk 16. augusta (TASR) - Účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Traktor Čeľabinsk angažoval českého útočníka Michala Birnera. Účastník nedávnych MS v Rusku prichádza z Liberca, s ktorým v minulej sezóne vyhral českú extraligu. O angažovaní 30-ročného útočníka informoval ruský klub na svojej oficiálnej stránke.

Michal Birner sa v Čeľabinsku stretne aj so svojou hokejovou dvojičkou Michalom Řepíkom, ktorý do klubu prestúpil krátko po nedávnych MS v Rusku. Obaja už v minulosti spoločne pôsobili v pražskom Leve, v Liberci a aj v českej reprezentácii.

"V Čeľabinsku pôvodne chceli centra, ale napokon zvolili možnosť spolupráce Michalov Řepíka s Birnerom. Obaja spolu dlho hrali, výborne im vyšli aj majstrovstvá sveta. Liberecký klub sa k Michalovi zachoval výborne. Pustil ho, hoci by nemusel. Pre Birnera je odchod do KHL možno poslednou šancou na veľký zahraničný angažmán," uviedol pre hokej.cz Birnerov agent Vladimír Vůjtek mladší.