Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Ľ. Višňovský plánuje vybudovať nový športový areál v Rači

Na snímke slovenský hokejový reprezentant a hráč zámorského hokejového klubu New York Islanders Ľubomír Višňovský počas brífingu s novinármi 25. apríla 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Ako sa ďalej vyjadril, chcel by zužitkovať skúsenosti, ktoré vo svojom hokejovom živote nadobudol a vybudovať krásny športový areál.

Bratislava 5. mája (TASR) – Mestská časť Rača rokuje s investormi o výstavbe multifunkčnej športovej haly v areáli na Černockého ulici.

„Záujem prejavilo niekoľko investorov a račianskym poslancom predstavili tri projekty. Štúdie prezentovali napríklad zimný štadión, bazénový komplex, tenisové kurty so sezónnym prestrešením či multifunkčné ihriská,“ uviedol starosta Rače Peter Pilinský.

Jeden z prezentovaných projektov podporuje aj známy slovenský hokejista Ľubomír Višňovský, ktorý sa už aj v minulosti zaujímal o možnosť vybudovať v Rači multišportový areál. Počas prezentácie projektov (24. 4.) sa Ľ. Višňovský pre račiansky miestny mesačník vyjadril, že by chcel zužitkovať skúsenosti, ktoré vo svojom hokejovom živote nadobudol a vybudovať krásny športový areál.

"Rozhodli sme sa ísť do toho. Inšpiroval ma žalostný stav športovísk na Slovensku. Rád by som tento nový športový komplex riadil. Na prezentácii bola spomenutá suma päť miliónov eur, ale bude to podľa mňa viac. Každý z nás je ochotný do toho investovať svoje vlastné peniaze. Na tomto projekte sa nedá zarobiť, keďže ide až o 50-ročnú návratnosť. Ideme do toho s dobrým úmyslom a nie so zámerom nejako to zneužiť,“ povedal Ľ. Višňovský. Ako dodal, „žijem kúsok od Rače a chodím sa sem bicyklovať. Okrem toho som tu strávil päť rokov, mám tu veľa kamarátov a známych. Bolo by to veľmi pekné, keby sa nám to podarilo.“