Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Hokej

Vladimír Vůjtek sa teší na biatlon a Sáblíkovú

Na snímke vpravo tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek nastupuje do autobusu počas odchodu slovenskej hokejovej reprezentácie na XXII. Zimné olympijské hry v Soči, 5. februára 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie verí, že počas náročného programu mu zostane čas aj na mimohokejové aktivity.

Bratislava 5. februára (TASR) – Pre trénera slovenskej reprezentácie Vladimíra Vůjteka budú zimné olympijské hry v Soči prvé v jeho bohatej kariére hokejového kouča. Skúsený kormidelník, ktorý priviedol Slovákov pred dvoma rokmi k titulu vicemajstrov sveta, nebude mať v čiernomorskom letovisku ľahkú úlohu. Národný tím pod jeho vedením sa bude snažiť nadviazať na výkony z posledných ZOH vo Vancouveri, kde sa ešte pod taktovkou Jána Filca prebojoval až do semifinále.

"Určite sa o to pokúsime. Vtedy to však bol tím s viacerými hviezdami a hráčmi svetovej úrovne. Samozrejme, zopár z nich máme aj my teraz, ale predovšetkým sa budeme spoliehať na vyrovnaný výkon celého mužstva. Dúfam, že od prvého zápasu budeme podávať kvalitné a zodpovedné výkony, byť konkurencieschopnými ostatným mužstvám. Určite máme na to, aby sme vzdorovali aj tým najsilnejším súperom," uviedol Vuujtek pred stredajším odletom európskej časti reprezentácie do Soči.

Rodák z moravských Klimkovíc verí, že počas náročného programu mu zostane čas aj na 'mimohokejové' aktivity. Jeho túžbou je ísť osobne podporiť svoju krajanku, českú rýchlokorčuliarku Martinu Sáblíkovú. Dvojnásobná olympijská víťazka patrí medzi najväčšie medailové nádeje českej výpravy. "Určite má na to, aby získala aspoň jedno zlato. Veľmi jej fandím. Okrem nej by som rád vzhliadol biatlonové preteky," doplnil Vůjtek.

Skúsený kouč počas svojej kariéry okrem iných viedol aj ruské kluby Lokomotiv Jaroslavľ a Ak Bars Kazaň. Prostredie v usporiadateľskej krajine tak dôverne pozná, napriek tomu bol pred odchodom do Ruska plný očakávaní. "Som veľmi zvedavý, ako to tam celé bude vyzerať. O výzore a fungovaní olympijskej dediny sme čítali pozitívne i negatívne veci. Ako však poznám Rusov, nič nenechajú na náhode a všetko bude fungovať ako má," dodal Vůjtek.

Slovenskí hokejisti pod jeho vedením odohrajú prvý zápas na olympijskom turnaji 13. februára o 13.30 SEČ. Ich súperom bude v Šajba aréne výber USA.