Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Hokej

Murrayová má zmiešané pocity zo spoločného kórejského tímu na ZOH

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

V ňom sa na základe rozhodnutia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) predstavia hráčky z Kórejskej republiky i KĽDR.

Soul 22. januára (TASR) - Trénerka juhokórejskej hokejovej reprezentácie žien Sarah Murrayová priznala, že má zmiešané pocity z toho, že na ZOH v Pjongčangu povedie spoločný kórejský tím. V ňom sa na základe rozhodnutia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) predstavia hráčky z Kórejskej republiky i KĽDR.

"Je vzrušujúce byť súčasťou niečoho historického, že sa dve tak rozdelené krajiny spoja prostredníctvom športu. Myslím si, že tento príbeh je úžasný a je dôležité byť toho súčasťou. Na druhej strane mám zmiešané pocity, pretože sa to deje na úkor toho, že nedáme šancu všetkým hráčkam nášho kádra," citovala 29-ročnú Američanku agentúra Yonhap.

MOV v sobotu oznámil, že v spoločnom 23-člennom kórejskom družstve pre ženský hokejový turnaj bude mať Severná Kórea 12 hráčok. Na základe rozhodnutia bude musieť Murrayová nasadiť do každého zápasu minimálne tri hokejistky z KĽDR. Do fungujúceho systému tak musí zakomponovať hráčky, ktoré vôbec nepozná. "Neviem, ktoré z 12 hráčok z KĽDR k nám dorazia, a kedy sa tak stane. Dúfam, že prídu čím skôr, aby sme mohli hneď začať spolu trénovať," dodala.

Murrayová už predtým vyhlásila, že severokórejské hokejistky nedosahujú úrovne juhokórejských a nemajú dostatok kvality na to, aby mohli nastupovať v prvých troch formáciách.