Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Import

67. výročie víťazstva nad fašizmom si pripomenuli aj na Hrádku

Foto: Veronika Cholewová/TASR

Na cintoríne Červenej armády v Michalovciach sa uskutočnil pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 67. výročia víťazstva nad fašizmom. Cintorín zaplnili ľudia z okolia, ale aj z Ukrajiny.

Michalovce 15. mája (TASR) - Obvodný úrad Michalovce, mesto Michalovce a Slovenský zväz protifašistických bojovníkov - Oblastný výbor Michalovce pripravili pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 67. výročia víťazstva nad fašizmom. Na spomienke sa zúčastnili ich členovia, priami účastníci odboja, zahraniční hostia, poslanci krajského a mestského zastupiteľstva, predstavitelia štátnej správy, armády, politických strán a spoločenských organizácii a michalovský zbor Seniora Vánok, ktorý si uctil spomienku svojím speváckym vystúpením.
Foto: Veronika Cholewová/TASR

K pomníku padlých hrdinov prišli desiatky ľudí s kvetom na znak úcty. Žiaci z 1. Základnej školy T.J. Moussona už tradične kládli kvety na náhrobky vyše 17-tisíc padlých hrdinov.

Na Hrádku sú telá a pozostatky všetkých, ktorí padli pri oslobodzovaní Zemplína a jeho okolia. Ide o najväčší cintorín svojho druhu.      

Veronika Cholewová, Prešovská univerzita, Prešov