Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Import

Ako sme oslavovali Deň Zeme

Ilustračné foto Foto: Mgr. Mária Šamová/TASR

Deň bez počítača, pitie vody z vodovodu, sadenie stromčekov, triedenie odpadu, maľovanie tričiek – to je len časť aktivít, ktoré pripravili V ZŠ Turnianska pre deti počas Dňa Zeme.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Žiaci a učitelia zo Základnej školy Turnianska 10, Bratislava sa v piatok 20. apríla zapojili do dňa Zelených škôl a oslávili Deň Zeme. Deň bez počítača, pitie vody z vodovodu, bio nátierky, sadenie stromčekov, ukážky poskytnutia prvej pomoci so sanitkou, divadielko o energii, zvieratkách, triedenie odpadu, význam skleníkového efektu, maľovanie tričiek – to je len časť aktivít, ktorými škola inšpirovala žiakov, ale aj svoje okolie k ochrane životného prostredia.
Ilustračné foto
Foto: Mgr. Mária Šamová/TASR
Navštívili nás deti z Materskej školy Turnianska a z klienti z chránenej dielne Impulz, kde si žiaci vyrábali rôzne dekoračné výrobky. Príjemnú atmosféru spestrili aj dôchodcovia z klubu na Vyšehradskej ulici s pesničkami a veselou náladou. Spoločne sme strávili príjemné predpoludnie. Žiaci hravou, zábavnou formou a výtvarnými aktivitami vyjadrili vzťah k prírode, ale aj problémy, ktoré ohrozujú našu Zem.

Mgr. Mária Šamová, ZŠ Turnianska 10, Bratislava-Petržalka