Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Import

Anketa Zlatý Amos o najobľúbenejšiu učiteľku alebo učiteľa vo finále

Víťaz 4. ročníka ankety Zlatý Amos Vladimír Káčer z Ludaníc, okres Topolčany. Foto: TASR/Milan Kapusta

Predbežne je prihlásených 26 učiteľov, najviac zo Žilinského kraja. Prevažujú učitelia z prírodovedných predmetov, napríklad matematika, fyzika, ale aj umelecké predmety a jazyky.

Bratislava 13. marca (TASR) - Dnes je posledný deň, kedy ešte môžu žiaci prihlásiť svoju najobľúbenejšiu učiteľku alebo učiteľa do 6. ročníka ankety Zlatý Amos 2012.

"V ankete môžu svojho najobľúbenejšieho pedagóga nominovať všetci študenti vysokých a stredných škôl, žiaci základných, špeciálnych a základných umeleckých škôl. V tomto ročníku sme sa rozhodli, že svojich učiteľov zo ZŠ a SŠ môžu navrhovať aj vysokoškoláci, aby tak podporili výnimočných ľudí, s ktorými spolupracujú, aj keď sú na vyššom stupni štúdia," povedala pre TASR riaditeľka ankety Renáta Vadásyová. Dodala, že v kategórii pedagóg, na ktorého sa oplatí spomínať, navrhujú učiteľa teda jeho bývalí žiaci.

"Všetkých predchádzajúcich päť ročníkov nám potvrdilo dôležitosť tejto ankety, pretože mať rád učiteľa a hlavne ukázať jeho ľudské a profesijné kvality, nie je hanba, ale príležitosť popularizovať povolanie učiteľ na Slovensku," dodala Vadásyová.

Predbežne je prihlásených 26 učiteľov, najviac zo Žilinského kraja. Prevažujú učitelia z prírodovedných predmetov, napríklad matematika, fyzika, ale aj umelecké predmety a jazyky. Spolu zatiaľ žiaci poslali 2086 podpisov pre svojich učiteľov. Zastúpené sú všetky kraje na Slovensku.

Učiteľ, ktorý je navrhnutý v ankete, bojuje spolu so svojimi žiakmi o tieto tituly: Zlatý Amos, Zlatá škola, Amos press – cena novinárov, Amos sympaťák, Najlepšia poviedka, Hlasovanie na internete, Naj učiteľ chémie, Naj učiteľ fyziky, Naj učiteľ matematiky a Pedagóg, na ktorého sa oplatí spomínať. Finále ankety sa uskutoční začiatkom mája 2012 v Košiciach.

Podrobnejšie informácie o ankete, ako aj formulár prihlášky môžu študenti a žiaci nájsť na www.zlatyamos.sk

Hlavnými partnermi ankety sú Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Košický samosprávny kraj, Občianske združenie ADEVYK.