Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Import

Bánovskí gymnazisti sa pobijú o najlepšiu športovú triedu

Ilustračné foto Foto: TASR

Gymnazisti z Bánoviec sa pobijú o najlepšiu športovú triedu. Súťaž sa uskutoční v dňoch 21. až 26. júna, kedy si zmerajú sily a šikovnosť vo viacerých športoch

Bánovce nad Bebravou 22. mája (TASR) - Gymnazisti z Bánoviec sa pobijú o najlepšiu športovú triedu. Súťaž sa uskutoční v dňoch 21. až 26. júna, kedy si zmerajú sily a šikovnosť vo volejbale, vybíjanej, malom futbale, ale aj atletike, plávaní, preťahovaní lanom, hode plnou loptou a skoku z miesta. V jednotlivých disciplínach sa bude hodnotiť poradie na prvých troch miestach ( 1.miesto – 15 b., 2.miesto – 10 b., 3.miesto – 5 b.). Za každého súťažiaceho žiaka získava trieda ďalšie body – účasť žiaka v disciplíne = 1 bod. Víťazí trieda s najväčším počtom získaných bodov.
Cieľom akcie je zapojiť všetkých žiakov do športovej činnosti a motivovať ich, aby sa nielen výkonmi, ale i svojou účasťou podieľali na získavaní bodov pre triedny kolektív. Projekt O najlepšiu športovú triedu finančne podporil Nadačný fond Západoslovenskej energetiky v Nadácii Pontis, ktorá vyhlásila grantový program Pozitívna energia pre šport 2012 pri príležitosti XXX. Letných olympijských hier, ktoré sa budú konať toho roku v Londýne.

Mgr. Mária Škultétyová, Gymnázium J. Jesenského v Bánovciach nad Bebravou