Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Rybár ulovil asi šesť kilogramovú langustu, ale vrátil ju do mora

Na ilustračnej snímke je Ernest Dohany z Kalnej nad Hronom. Sedemdesiatročný dôchodca ako pracovník SES Tlmače pôsobil desať rokov na Kube, kde sprevádzkovával parné kotle na výrobu elektrickej energie. Učarovali mu korálové útesy, kde s jednoduchým vybavením pomocou harpúny alebo holými rukami lovil obyvateľov podmorského sveta. Ježovky, langusty, hviezdice, mušle, či korálové ryby vypreparoval a dnes jeho zbierka zaberá časť rodinného domu, 26. decembra 2001 Foto: TASR Daniel Veselský

Rybár z Bermúd odhaduje vek langusty, ktorú chcel najskôr venovať miestnemu akváriu, ale napokon sa ju rozhodol vrátiť späť do prírody, na 30-40 rokov.

Hamilton 18. októbra (TASR) - Obrovskú langustu s hmotnosťou okolo šesť kilogramov ulovil na Bermudách rybár Tristan Loescher, pre ktorého to podľa vlastných slov bol najväčší úlovok tohto druhu za 15-ročnej rybárskej praxe.

Informovali o tom rôzne zdroje prostredníctvom sociálnych sietí, internetových serverov i svetových tlačových agentúr.

Loescher odhaduje vek langusty, ktorú chcel najskôr venovať miestnemu akváriu, ale napokon sa ju rozhodol vrátiť späť do prírody, na 30-40 rokov.