Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Import

Bratislavský biskup Haľko slávil v Toronte sv. omšu za účasti Slovákov

Jozef Haľko Foto: TASR/Igor Calpaš

Svätou omšou vyvrcholil duchovný program v súvislosti s prítomnosťou relikvie sv. Cyrila, ktorú na svojom putovaní v zámorí nesie bratislavský pomocný biskup Haľko.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Slávnostná svätá omša za účasti slovenských komunít z Toronta, Hamiltonu a Cambridge sa uskutočnila v nedeľu 18. augusta v kanadskom Toronte. Spolu s bratislavským pomocným biskupom Jozefom Haľkom omšu koncelebrovali miestny farár Jozef Vaňo, kňazi Spoločnosti Ježišovej Michael Kolarčík a Ľuboš Rojka, ako aj ďalší slovenskí kňazi. Prítomný bol veľvyslanec Slovenskej republiky v Kanade Milan Kollár a honorárny konzul v Toronte Michael Martinček, informovala dnes Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS) v Bratislave.

Spomínanou svätou omšou vyvrcholil duchovný program v súvislosti s prítomnosťou relikvie sv. Cyrila, ktorú na svojom putovaní v zámorí nesie bratislavský pomocný biskup Haľko. Nedeľné slávenie bolo súčasťou širšieho duchovného programu v podobe katechéz, eucharistií, spovedí a modlitieb či skupinových aj individuálnych rozhovorov biskupa Haľka s veriacimi.

V stredu 21. augusta sa relikvia sv. Cyrila presunie na jeden deň medzi veriacich slovenskej komunity v meste Sarnia, odkiaľ bude následne pokračovať v ceste k Slovákom v USA.

Biskup Haľko, ktorý má v rámci KBS na starosti zahraničných Slovákov, vycestoval s relikviou sv. Cyrila do zámoria 31. júla a jeho cesta potrvá do 11. septembra tohto roku. Realizuje sa v rámci slávenia Roku sv. Cyrila a Metoda na území Slovenska. Prostredníctvom registrácie na špeciálnej stránke môžu záujemcovia putovanie biskupa Haľka sledovať a duchovne podporovať, uviedla TK KBS.