Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 6. jún 2024Meniny má Norbert
< sekcia Import

Brazília sa chce v Riu prebojovať medzi desať najúspešnejších krajín

Z Londýna si brazílski reprezentanti odniesli 17 medailí, teda o dve viac ako z hier v Pekingu. V celkovej bilancii skončili na 22. mieste.

Rio de Janeiro 13. augusta (TASR) - Brazília, ktorá bude hostiť olympijské hry v roku 2016, sa chce v Riu prebojovať medzi desať najúspešnejších krajín v počte získaných medailí.

Z Londýna si brazílski reprezentanti odniesli 17 medailí, teda o dve viac ako z hier v Pekingu. V celkovej bilancii skončili na 22. mieste. Brazílčanov sklamal zisk len troch najcennejších kovov. V roku 2016 sa chcú zamerať najmä na individuálne disciplíny v snahe získať pred domácim publikum čo najviac medailí.

"Našim cieľom je dostať sa do najlepšej desiatky. Naďalej chceme dominovať v disciplínach, v ktorých sme doteraz vyhrávali. Radi by sme uspeli aj v ďalších, v ktorých sa nám doteraz veľmi nedarilo," povedal šéf Brazílskeho olympijského výboru Marcus Vinicius Freire.

"Keď sa pozriete na desať najlepších krajín, majú spoločné jedno - získali medaily v najmenej 13 disciplínach. My chceme cenný kov z piatich, šiestich alebo siedmich nových disciplín, z ktorých nemáme medailu."

Brazília doteraz brali medaily najmä v deviatich športoch - vo volejbale, futbale, basketbale, atletike, plávaní, jazdectve, jachtárstve, džude a taekwonde. V Londýne uspeli aj v gymnastike a boxe.