Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Import

Britanic začal trénovať

Foto: Mgr. Peter Baláž/TASR

Britanic - 22 vodáckych talentov a húževnatých športovcov Strednej zdravotníckej školy z Trenčína usilovne trénuje na Majstrovstvá Slovenska Dračích lodí vysokých škôl 2012

Trenčín 17. mája (TASR) -  Už niekoľko dní máme  pocit, že na Slovensko zavítalo leto, a to je ešte len máj. Všetkých to vábi ku Váhu. Zlákať sa dal aj náš Britanic, teda skupina 22 vodáckych talentov a húževnatých športovcov našej školy. Tí nelenili a na čele s trénerom Mgr. Otokarom Drengubiakom si to namierili na Ostrov a tréningy „nasucho“ vymenili za tie „namokro“, aby sa dôkladne pripravili na Majstrovstvá Slovenska Dračích lodí vysokých škôl 2012, ktoré ich čakajú sobotu 19. mája na Štrkoveckom jazere v  Bratislave-Ružinove.

O čo v preteku vlastne ide: Posádka sedí po dvoch vedľa seba v smere jazdy lode, bubeník sedí na vyvýšenej stoličke na začiatku lode čelom k posádke a údermi do bubnu určuje tempo veslovania. Kormidelník zo stoja riadi loď dlhým veslom voľne umiestneným medzi dvomi kolíkmi. Súťaž spočíva v tom, že posádka lode musí po odštartovaní v čo najkratšom čase prejsť úsek označený plávajúcou bójkou a vrátiť sa do cieľa.

Mgr. Peter Baláž, Stredná zdravotnícka škola, Trenčín