Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Import

Budúci prváčikovia sa budú učiť v kráľovstve

Ilustračné foto Foto: TASR

Základná škola Pavla Horova v Michalovciach pripravila pre budúcich prváčikov zábavné popoludnie. Cieľom bolo oboznámiť deti s priestormi školy a rodičov s potrebnými informáciami.

Michalovce 10. mája (TASR) - Budúci prváčikovia nepôjdu do školy, ale do kráľovstva. Ich dôležitý krok v živote spríjemnili aj v ZŠ P. Horova v Michalovciach. Rozprávkovým spôsobom im ukázali, že škola nie je zlá a veľa sa v nej naučia.

ZŠ Pavla Horova v Michalovciach pripravila pre budúcich prváčikov zábavné popoludnie. Cieľom bolo oboznámiť deti s priestormi školy a rodičov s potrebnými informáciami. V septembri môžu ísť deti už bez strachu do novej školy. Alebo do kráľovstva?

Škola rozprávkou

Budúci prváčikovia sa už tešia do školy. Vedenie im ukázalo, že v škole je to ako v rozprávkovom kráľovstve. Riaditeľ školy Slavko Pavolko sa privítal s deťmi a tiež hrdými rodičmi. Spolu si pozreli aj tanečno-zábavný program, ktorý pre budúcich prváčikov pripravili deti zo školy. Aj oni si pred pár rokmi prešli podobnou rozprávkou. Rozprávkoví škriatkovia sprevádzali deti do tried Farbičkovo, Hokejkovo a Pesničkovo. V každej triede deti plnili zábavné úlohy. Po kreslení, strieľaní gólov do hokejových bránok a zaspievaní si, ich pasovali za prvákov školy.

Deti sa do školy neboja

"Týmto slávnostným spôsobom chceme deti zoznámiť s našou školou,“ povedala zástupkyňa Ingrid Balogová. Pokým deti prvýkrát prechádzali kráľovstvom školy, rodičov informovali o školských pomôckach. Prváčik sa stáva finančne náročný. ,,Chceme uľahčiť rodičom nákup pomôcok, aby vedeli čo kúpiť a čo nie, preto sa spoločne vyzbiera istá suma a učiteľky pre prváčikov niektoré pomôcky nakúpia, iné si rodičia zadovážia sami“ vysvetlila Balogová. Plakali iba jedny detské oči. S deťmi pedagógovia pracovali veľmi profesionálne. "V septembri už vedia, kde prídu a nemajú taký strach,“ uzavrela zástupkyňa školy.

Veronika Cholewová, Prešovská univerzita, Prešov