Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Import

Budúci žurnalisti absolvovali prvú časť skúšky

Vyvesené výsledky Foto: Lea Heilová/TASR

Počet záujemcov o študijný odbor žurnalistika na Filozofickej fakulte Katolíckej univerzity v Ružomberku vzrástol od minulého roku na 86 uchádzačov. Škola však môže prijať len 40 z nich.

Ružomberok 26. apríla (TASR) - Na Filozofickej fakulte Katolíckej univerzity (FFKU) v Ružomberku sa konali prijímacie skúšky v odbore žurnalistika. Počet záujemcov o tento študijný odbor vzrástol od minulého roku na 86 uchádzačov. Škola však môže prijať len 40 z nich.

Súčasní maturanti, ktorí prejavili záujem o štúdium žurnalistiky, museli najprv absolvovať písomný test, zložený z 25 otázok. Test zahrňoval učivo zo slovenského jazyka, histórie a náuky o spoločnosti. "Test bol veľmi zaujímavý. Nebol ťažký, ale boli tam chytáky,“ povedala nádejná žurnalistka Eva Niňajová. Na postup do ďalšieho kola prijímacích skúšok, bolo potrebné získať minimálne 30 bodov z písomného testu. Tí, ktorí stanovený počet bodov dosiahli, absolvovali ešte ústny pohovor. "Mám 32 bodov! Ale veľmi tomu neverím, tak to idem ešte raz skontrolovať", povedala pre Školský servis TASR prekvapená Niňajová.
Prezeranie výsledkov
Foto: Lea Heilová /TASR


Celkové poradie prijatých študentov sa však zostaví zo získaných bodov predpokladových skúšok a stredoškolských a maturitných výsledkov uchádzača. Výsledky prijímacieho konania budú uchádzačom zaslané písomne do 30 dní od overenia splnenia podmienok prijatia na štúdium.

Lea Heilová, Katolícka univerzita Ružomberok