Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Import

Okružná cesta biskupa J. Haľka s relikviou sv. Cyrila v zámorí vrcholí

Jozef Haľko Foto: TASR/Igor Calpaš

Prostredníctvom registrácie na špeciálnej stránke mali záujemcovia možnosť sledovať a duchovne podporovať putovanie Mons. Haľka.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Okružná cesta bratislavského pomocného biskupa Mons. Jozefa Haľka s relikviou sv. Cyrila v zámorí vrcholí. Po tom, ako zavítal do Chicaga, sa presunul cez San Francisco do Los Angeles. Ide o poslednú dekádu putovania v rámci Jubilejného roka sv. Cyrila a Metoda, ktorá vyvrcholí v polovici budúceho týždňa.

V tamojšom kostole sv. Tomáša Morusa víta veriacich nad oltárom obrovský obraz Ježiša Krista s otvoreným náručím. Biskup Haľko pozdravil slovenských pútnikov slovami: "Vyprosujem vám hlbokú dôveru v Ježišovo stále otvorené náručie vo všetkých chvíľach vášho života".

Mons. Haľko, ktorý má v rámci Konferencie biskupov Slovenska (KBS) na starosti zahraničných Slovákov, vycestoval do zámoria 31. júla a svoje putovanie v Kanade a USA ukončí 11. septembra tohto roku. Cesta sa realizuje v rámci slávenia Roka sv. Cyrila a Metoda na Slovensku.

Prostredníctvom registrácie na špeciálnej stránke mali záujemcovia možnosť sledovať a duchovne podporovať putovanie Mons. Haľka. Od začiatku realizácie projektu už biskupa Jozefa Haľka s relikviou duchovne sprevádza vyše 200 ľudí, informovala dnes Tlačová kancelária KBS v Bratislave.