Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Import

Challenge Day aj v Revúcej

Challenge Day - behali nielen žiaci, ale aj učiteľky Foto: Mgr. Andrea Tokárová/TASR

Do medzinárodnej športovej aktivity – World  Challenge Day (Svetový deň výzvy) sa aktívne zapája aj mesto Revúca.   

Revúca 31. mája (TASR) - Do medzinárodnej športovej aktivity – World  Challenge Day (Svetový deň výzvy) sa aktívne zapája aj mesto Revúca. Nebolo tomu inak ani tento rok, keď táto aktivita pre ľudí každého veku bola stanovená na stredu 30. mája.  

Challenge Day je súťažou spravidla dvoch miest s približne rovnakým počtom obyvateľov, ktorí sa v priebehu dňa zapoja do ľubovoľných pohybových aktivít, zvyšujúcich pulzovú frekvenciu, ako napr. chôdza, beh, plávanie, bicyklovanie, tanec, aerobic, zábavné pohybové hry a pod., v trvaní nepretržite 15 minút. Aktivity môžu prebiehať od polnoci do 20.00 hodiny. Na záver sa porovnajú výsledky súperiacich miest (percentuálny podiel zapojených obyvateľov). Pre tento rok bolo „súperom“ Revúcej mesto Nová Dubnica.      
Challenge Day - Tí, ktorí nebehali, mali športové aktivity na školskom dvore
Foto: Mgr. Andrea Tokárová/TASR

Žiaci ZŠ I.B.Zocha športovali počas piatej a šiestej vyučovacej hodiny, keď behali, skákali, hrali futbal a to nielen na športovisku školy, ale aj v jej okolí... Na rozdiel od súťaží, v ktorých ide o víťazstvo jednotlivca, či kolektívu, počas Dňa výzvy šlo o to, aby sa každý aktívne zúčastnil. Hojným počtom 285 žiakov sme tak pomohli navýšiť číslo – počet aktívnych Revúčanov, ktoré poputuje za mesto Revúca do medzinárodných štatistík.     

Mgr. Andrea Tokárová, Základná škola Ivana Branislava Zocha, Revúca